Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şehit Mübariz Minnetle Anılıyor

Dünya onu tek başına gerçekleştirdiği kahramanlıkla tanıdı. Bundan iki yıl önce adı gibi mübariz (savaşçı) olan bir Azerbaycan yiğidi, "Vatanın dar gününde yüreğim dayanmıyor diyerek, işgalci Ermenilerin karakolunu imha etti. Dünya şaşkın, işgalciler şokta, Azerbaycan ayakta idi... 

19 Haziran 2012
Şehit Mübariz Minnetle Anılıyor

7 Şubat 1988 doğumlu Mübariz İbrahimov, 2005 yılında Azerbaycan İçişleri Bakanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler Bölüğü`nde, askerlik hizmetini yaparak 2007 yılında terhis olmuştur. 2 yıl sivil hayatında çalıştıktan sonra, 2009 yılı Ağustos ayında uzman çavuş olarak Ordu’ya katılmış; kendi isteği ile Azerbaycan Karabağ cephesindeki, sınır birliğine atanmıştır.
 
Mübariz, ateşkesi sürekli ihlal eden Ermenilerle çatışma sırasında 19 Haziran 2010 tarihinde gece saat 23.30 civarında tek başına 1 km mayın döşeli araziyi aşarak, işgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin bulunduğu mevzilere ulaştı. Kahramanca çarpışan Mübariz onlarca Ermeni asker ve subayını öldürdü ve Ermeni destek kuvvetleri ile 5 saat, Ermeni silah ve mühimmatını kullanarak çarpıştı.
 
İlk temas da 40 Ermeni asker ve subayını öldüren Mübariz, karakolun mühimmat deposunu patlatarak 158 Ermeni askerinin ölümüne yol açar. Ermeniler savaş bölgesindeki ana birlikten destek kuvvet gönderdikten sonra çarpışmanın sonucunda Mübariz sabaha karşı şehit olur.

Mübariz İbrahimov'un babası Ağakerim İbrahimov'un anlattıklarından: "Olay günü sabah erken saatlerde beni telefonla aradılar. Oğlumun eve gelip gelmediğini sordular. Hatta çok miktarda silah götürdüğünü ve araziden uzaklaştığını bildirdiler. "Ben oğlumu tanırım, sınıra doğru gidin" dedim. Daha sonra mektubunu bulmuşlar..." Bu olayın ardından ermeni lideri sarkisyan bölgede görevli 9 üst düzey rütbeli komutanı ve 2 subayı ordudan ihraç etmiş bölgenin askeri yönetim kadrosunu tamamen değiştirmiştir.
 
Dini ve milli değerlere bağlı bir aileden gelen ve seyit yavrusu olan Mübariz, giderken sadece, “Şehit olursam üzülmeyin. Vatan sağolsun” diye bir mektup bıraktı. Azerbaycan devleti, uzman çavuş Mübariz İbrahimov’u Milli Kahraman ilan etti. İşgalci Ermenistan ise, bu bozgun karşısında sınırdaki tüm komuta kademesini değiştirdi. Yaşadıkları bu şok hezimetten dolayı, şehit Mübariz’in cenazesini Azerbaycan Devleti’ne birkaç ay teslim etmemişlerdi. Terörist Ermeniler, Mübariz’in cesedinden bile korkmuşlar ki ellerini bağlamışlar ve cesedin üzerinde yaptıkları hakaretleri Rus internet sayfalarında yayınlamışlardı.
 
Şehit cenazesi Bakü'ye getirildiğinde Azerbaycan halkı İbrahimov'u yüreğine gömüyordu. Ülkenin dört bir yanında adına törenler düzenlendi, cesaretine, yiğitliğine şarkılar bestelendi, şiirler yazıldı..
 
Azerbaycan gençliği Mübariz'i örnek alıyor
 

Azerbaycanlı gençler, röportajlarda konuya ilişkin verdikleri cevaplarda Milli Kahraman Mübariz İbrahimov'dan övgü ve gururla bahsederken, Azerbaycan'ın böylesine gençlere ihtiyacı olduğu vurgulandı. İbrahimov'un anne ve babasına böylesine bir evlat yetiştirdiği için teşekkür eden gençler, Azerbaycanlı her gencin vatanını kurtarmak için hiçbir şeyden çekinmemesi gerektiğini ifade ettiler. Yöneltilen soruya şehide rahmet dileyerek başlayan gençler, onun şehit edilişinin tüm Azerbaycan'da büyük etki bıraktığını ve Azerbaycan gençlerinin onu örnek aldığını belirttiler.
 
Ruhun şad olsun Mübariz, adını tarihe "qeyret" abidesi olarak yazdırdın..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.