Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

1 Tonluk Bomba: 55 Ölü

Suriye'nin başkenti Şam'da bu sabah iki şiddetli patlama meydana geldi. Patlamalarda 55 kişinin öldüğü, 372 yaralı olduğu bildirildi. 

11 Mayıs 2012
1 Tonluk Bomba: 55 Ölü

Basın mensupları, patlamaların ardından Şam'ın üzerinde iki yoğun duman tabakasının yükseldiğini belirttiler.

Patlamaların nedeninin henüz bilinmediği bildirildi

Bombalı saldırıların bulunduğu bölgede büyük bir kraterin açıldığı ve yanan araçlarda çok sayıda ceset bulunduğu bildiriliyor.

Muhaberat'ın merkezisinin bulunduğu Kazas semtindeki patlama sonrası gelen ilk görüntülerde onlarca aracın yandığı görülüyor.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI

Suriye devlet televizyonu, başkent Şam'da bu sabah meydana gelen iki saldırıda, çoğu sivil çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi. Suriye Sağlık Bakanlığı 55 kişinin öldüğünü bildirdi.

Şiddetli patlamalarda tahrip olmuş çok sayıdaki otomobilde bulunan cesetlerin görüntülerini yayınlayan devlet televizyon kanalı, "terörist saldırıların" Şam'ın güneyindeki otoyolda, insanlar işlerine ve çocuklar okullarına giderken meydana geldiğini duyurdu.

Halkın da yardım ettiği yardım ekipleri yanmış cesetleri araçlardan çıkarırken, bir adam, "İstediğiniz özgürlük bu mu? Okullarına giden çocuklar, işlerine giden memurlar öldü" diye bağırıyordu.

Saldırılarda onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyuran televizyon, ayrıca insan parçaları, karayoluna devrilmiş ağaçlar, derin çukurlar açılmış asfaltın görüntülerini yayınladı.

SALDIRILARI CEBHET-İL NUSRA Lİ EHLi ŞAM ÜSTLENDİ

Öte yandan Şam'da meydana gelen saldırıları Cebhet-il Nusra li Ehl-i Şam isimli bir örgütün üstlendiği bildirildi.
Bu grup ilk olarak 23 Ocak'ta internette yayınladığı bir bildiri ile ortaya çıkmış ve Esad'a karşı mücadele edeceğini bildirmişti. Örgüt Şam ve Halep'te meydna gelen bazı diğer patlamaları da üstlenmişti.

GÖZLEMCİLER OLAY YERİNDE

Suriye'deki BM gözlem heyetinin Başkanı Norveçli General Robert Mood, Şam'da bu sabah bombalı saldırıların düzenlendiği yere geldi.

Basın mensupları, General Mood'un TSİ 08.00'e doğru iki bombalı saldırının düzenlendiği ve çok sayıda kişinin öldüğü yere gelerek incelemede bulunduğunu belirttiler.

Suriye devlet televizyonu, başkent Şam'da bu sabah düzenlenen iki saldırıda, çoğu sivil çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını bildirmişti.

Şiddetli patlamalarda tahrip olmuş çok sayıdaki otomobilde bulunan cesetlerin görüntülerini yayımlayan devlet televizyonu, "terörist saldırıların" Şam'ın güneyindeki otoyolda, insanlar işlerine ve çocuklar okullarına giderken düzenlendiğini duyurmuştu.

Bir ton patlayıcı kullanılmış

Suriye'nin başkenti Şam'ı sarsan, 55 kişinin ölümü ve 372 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan çifte patlamada 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirtildi. Suriye İçişleri Bakanlığı, iki araca yüklenmiş bir ton patlayıcının intihar eylemcileri tarafından infilak ettirildiğini açıkladı.

Şam'ın güneyinde yer alan Kazaz bölgesinde sabah saatlerinde bir dakika arayla gerçekleşen çifte patlamada ölen ya da yaralananlar arasında sivil ve askerlerin de bulunduğu belirtildi.

Bakanlık açıklamasında patlamanın vatandaşların işlerine gittiği 07.56'da meydana geldiğine dikkat çekildi. Patlamaların biri 3,3 metre çapında ve 1 metre derinliğinde, diğeri 8,5 metre çapında ve 2,5 metre derinliğinde iki büyük çukur oluşturduğu ifade edildi.

Patlamalarda 105 araç tamamen tahrip olurken 78 araçta hasar oluştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.