Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mübarek, İmam Sadr'ın Akıbetini Anlattı

Mısır?ın devrik diktatörü Hüsnü Mübarek, Lübnan?daki Emel Hareketi?nin Kurucusu İmam Musa Sadr?ın Libya diktatörü Muammer Kaddafi tarafından işkence edilerek şehit edildiğini belirtti. 

27 Mart 2012
Mübarek, İmam Sadr'ın Akıbetini Anlattı

El Alem televizyonunun haberine göre Mısır’ın devrik diktatörü Hüsnü Mübarek’in kaleme aldığı notları yayımlayan Ruz el-Yusuf gazetesi, Mübarek’in İmam Musa Sadr’ın Kaddafi tarafından işkence edilerek öldürüldüğünü belirttiğini yazdı.

Hüsnü Mübarek’in tuttuğu notların 12. Bölümünde İmam Musa Sadr’ın Muammer Kaddafi ile yaptığı bir tartışma sonunda şehit edildiğini açıkladı.

Kaddafi’nin İmam Musa Sadr’ı akşam yemeğine davet ettiğini ve yemek sırasında kendisine Mısır’dan elde ettiği ve İmam Musa Sadr’ın Enver Sedat’ı Libya’yı Lübnan’a çevirmekle tehdit ettiğine ilişkin bir ses kaydını dinlettiğini belirten Mübarek, çıkan tartışma sonunda Kaddafi’nin görevlilerine işkence araçlarını hazırlaması talimatını verdiğini ifade ediyor.

Hüsnü Mübarek, daha sonra yaşananları şöyle anlatıyor: “Kaddafi bu tartışmadan sonra İmam Musa Sadr’ın öldürülmesi emrini verdi. Görevlilerinden işkence araçlarını hazırlamalarını istedi. Kaddafi ve adamları İmam Musa Sadr ile beraberindekileri dövmeye başladılar.

İmam Musa Sadr’a Kaddafi’nin bizzat kendisi işkence etti ve Sadr, gördüğü 4 saatlik işkence sonunda bilincini yitirdi.

İmam Musa Sadr ile arkadaşlarının hayatını kaybetmesinden sonra Kaddafi’nin adamlarına cesetlere ağırlık bağlayarak Akdeniz’e atmaları emrini verdiğini belirten Hüsnü Mübarek, Kaddafi’nin bu olaydan sonra görgü tanıklarının tamamını da öldürttüğünü ifade ediyor.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.