Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Belçika'da Şii Camisine Saldırı

Belçika?nın başkenti Brüksel?de, daha çok Şiilerin ibadet ettiği Camiyi basan Fas asıllı bir şahıs, camiyi kundaklayarak Camii hocasının şehadetine sebep oldu. 

13 Mart 2012
Belçika'da Şii Camisine Saldırı

 Anderlecht bölgesinde bulunan İmam Rıza (a.s.) Camisine akşam saatlerinde Molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu çıkan yangında cami içerisinde bulunan 47 yaşındaki imam Şeyh Abdullah, aşırı dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. Görgü tanıkları elinde siyah poşet olan bir kişinin camiye girerek Molotof kokteyli attığını söylediler.

Cami içerisinde bulunan 7-8 kişilik cemaatin dışarı çıktığı ancak imam Şeyh Abdullah'ın çıkan yangını söndürmek isterken, alevlerin içinde kaldığı öğrenildi. Belçika makamları olayla ilgili soruşturma başlatırken, polis, cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yerine gelen Anderlecht Belediye Başkanı Gaetan Van Goidsenhoven de bölgede yaşayan Müslümanlarla konuşarak olayın en kısa sürede aydınlatılması için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.