Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Askeri Dehşet Saçtı

Afganistan'da bir Amerikan askeri, bir köyde katliam yaptı. 3 eve giren asker, rastgele ateş açtı. Olayda 15 kişi yaşamını yitirdi. 

11 Mart 2012
ABD Askeri Dehşet Saçtı

Kandahar eyaletinde meydana gelen olayda, görev yaptığı üsten çıkan Amerikan askeri, sivillerin üzerine ateş açtı. Askerin 3 eve girdiği ve rastgele ateş açtığı öğrenildi. 15 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, ölenler arasında kadın ve çocukların da olduğu belirtildi.

Asker daha sonra ABD askeri makamlarına teslim oldu. Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, üzücü olayın ardından askerin gözaltına alındığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Askerin saldırı sırasıda sinir krizi geçirdiği tahmin ediliyor. Bir süre önce de bir Amerikan üssünde Kur'an-ı Kerim'in yakıldığının ortaya çıkmasıyla, düzenlenen protesto gösterilerinde yaklaşık 30 Afgan yaşamını yitirmişti.

Afganistan, kendi ülkesinde tutsak gibi yaşamaya devam ediyor. ABD'nin getirdiği özgürlük, Afganistanlıların özgürlüğü olmadı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.