Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İkitelli'de Kutlu Doğum (Foto)

Alemlere rahmet yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.a)?in kutlu doğumları münasebetiyle CAFERİDER ve Uluslararası El Mustafa Üniversitesi işbirliğiyle ?Rahmet Güneşi ve İslam?da Kardeşlik? Konferansı'na katılmak için İstanbul'a gelen misafirler, Hz. Ebu Talip Camii'ni ziyaret ettiler. 

13 Şubat 2012
İkitelli'de Kutlu Doğum (Foto)

11 Şubat Cumartesi günü Başakşehir Hz. Ebu Talip Camii'nde gerçekleşen ve Hz. Ebu Talip Gençliği'nin gayretli ve özenli çalışmalarıyla sunulan kutlama programına İran İslam Cumhuriyeti'nde Tebriz ve Bunab şehrinde ilmi havzaları bulunan ve binlerce alim yetiştiren büyük şahsiyetlerden Ayetullah Abdulhamid Binabi, Irak El Hikme Müessesesi Dış İlişkiler Sorumlusu Hüccet'ül İslam Seyyid Salih El Hekim, Azerbaycan'ın tanınmış ruhanilerinden Hacı İlgar İbrahimoğlu, Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye temsilcisi Dr. Resul Abdullahi ve Dünya Caferi Alimleri Birliği'nden oluşan heyet iştirak etti.

Ayetullah Abdulhamid Binabi'nin imamlığında kılınan namazın ardından HEG'in hazırladığı programa geçildi. HEG'in emektarlarından Hikmet Karaduman'ın sunduğu program, İkitelli Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ş. Hüseyin Çaça'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını İkitelli Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ş. Ali Salmanlı yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarda Dr. Resul Abdullahi, Ayetullah Abdulhamid Binabi, Seyyid Salih El Hekim, Hacı İlgar İbrahimoğlu; Ehlibeyt'i ayet ve hadislerle anlattılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.