Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak, Hainleri Ayıklıyor

Bağdat vali yardımcısının ülkede gerçekleştirilen terörist eylemlerde rolü olduğu suçlamasıyla tutuklandığı bildirildi. 

19 Ocak 2012
Irak, Hainleri Ayıklıyor

Fars haber ajansının Bağdat muhabirine dayanarak bildirdiğine göre Irak içişleri bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak Bağdat Vali Yardımcısı Riyad Aziz’in terörist eylemlerde rolü olduğu suçlamasıyla tutuklandığını belirtti.

Irak İçişleri Bakanlığından yapılan kısa yazılı açıklamada “Irak güvenlik güçleri bu sabah Bağdat Vali Yardımcısı Riyad Aziz’i terörist eylemlere karışmak ve tekfirci gruplara yardım etmek suçlamasıyla tutukladı” ifadesine yer verdi.

Bağdat Vali Yardımcısı Riyad Aziz’in İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı üyesi olduğu bildirilirken, el-Irakiye’den henüz tutuklamayla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan el-Irakiye İttifakı Sözcüsü Meysun Demluci, Fars haber ajansına verdiği demeçte yaşanan siyasi sorun tam olarak çözülünceye kadar el-Irakiye İttifakının bakanlar kurulunu ve parlamento oturumlarını boykot etmeyi sürdüreceğini söyledi.

El-Irakiye İttifakı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında tutuklama kararı verilmesinden sonra parlamento oturumlarını ve bakanlar kurulu toplantılarını boykot etme kararı vermişti.

Tarık Haşimi Bağdat’a gönderiliyor

Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkililerinin Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’yi Bağdat’a gönderme kararı aldığı öne sürüldü.

Kurdpress haber ajansı, kendilerine açıklamada bulunan Iraklı haber kaynaklarının Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkililerinin Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’yi Bağdat’a gönderme kararı aldıklarını söylediğini duyurdu.

Habere göre Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Berhem Salih’in eşliğinde Bağdat’a gönderilecek.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkililerinin Tarık Haşimi’yi Bağdat’a teslim etmeyi hangi şartlarla ve nasıl kabul ettiği konusunda resmi açıklama yapılmazken Kurdpress’e açıklamada bulunan kaynak, “Kürt yetkililer, Haşimi’nin can güvenliğinin garanti edilmesini ve mahkeme oturumlarının basına kapalı yapılmasını şart koştular” dedi.

Kürt yetkililer, Tarık Haşmi meselesinin diyalog yoluyla ve siyasal yöntemlerle çözülmesi gerektiğine ilişkin demeçler verirken, Irak basınında Kürt yetkililerin Tarık Haşimi’yi teslim etmeyeceği yönünde de haberler yer alıyor.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, son olarak Haşimi’nin Kerkük’te yargılanması önerisini ortaya atmış; ancak Irak Yüksek Yargı Konseyi, Haşimi’nin Kerkük’te yargılanmasını kabul etmemişti.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.