Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Meryem Müctehidzade Zeynebiye'de (Foto)

İstanbul'daki "Müslüman Toplumlarda Kadının Rolü" konferansına katılmak üzere ülkemizde gelen İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı kadın işleri danışmanı ve İran Kadın ve Aile Merkezi Başkanı Meryem Müctehidzade, Zeynebiye'yi ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. 

26 Aralık 2011
Meryem Müctehidzade Zeynebiye'de (Foto)

24 Aralık Cumartesi günü Zeynebiye'ye gelen İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı kadın işleri danışmanı ve İran Kadın ve Aile Merkezi Başkanı Meryem Müctehidzade'ye İran İstanbul Konsolosluğu yetkilileri eşlik etti. İran heyeti Zeynebiye'de Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CAFERİDER, Zeynebiye ve Zehra Ana Derneği yetkilileri tarafından ağırlandı.

Zeynebiye Derneği'nde gerçekleşen görüşmede Türkiyeli Caferilerin durumu hakkında bilgi alan Müctehidzade, Evrensel Aşura Matem Merasimi'nin hava görüntülerini, Hz. Ali Asgar Günü klibini, ZCKM'nin animasyon filmini ve Zehra Ana Derneği'nin tanıtım filmini izleyen İranlı misafir, Türkiye'deki Ehlibeyt dostlarının birlik ve beraberlik çizgisindeki programlarını takdirle karşıladığını ifade etti.

Görüşmede kurum temsilcilerimizle de tanışan Müctehidzade Zeynebiye kurumlarının çalışmalarından ötürü yöneticileri tebrik etti; Tahran'da yapılacak uluslararası kadın programlarına davet etti. Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune Atam da, kendilerini Zeynebiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Müctehidzade'yi İstanbul'daki Dünya Müslüman Kadınlar Günü programına davet etti.

İran-Türkiye ilişkileri geliştirilmeli

Müctehidzade, Türkiye'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile de görüşmüş; İran'da kadınların, kültürel, siyasi ve iktisadi alandaki konumuna işaretle, iki ülke arasında kadın konusunda tecrübelerin paylaşılmasını istemişti.

Fatma Şahin de, kadının kültürel ve eğitimdeki özel konumuna temasla, Ankara'nın Tahran'la kadın konusunda işbirliğini arttırmaya hazır olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.