Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye Desteleri Lüleburgaz'da (Foto)

Zeynebiye'nin gayretli deste gruplarından Hz. Abbas Destesi ve İmam Hüseyin Destesi gençleri, Lüleburgaz İmam Ali Camii'ni ziyaret etti. 

26 Aralık 2011
Zeynebiye Desteleri Lüleburgaz'da (Foto)

CGK Meslek Organizasyonu Birimi Deste Komisyonu tarafından bölge ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilen programda, Zeynebiyeli gençler 25 Aralık Pazar günü Lüleburgaz'da buluştu. Öğlene doğru Lüleburgaz'a varan gençler namaz öncesi cami bahçesinde sine dövdüler.

İFA Spor Kulübü Başkanı H. Ali Şahintekin'in de gençlerle birlikte iştirak ettiği program Lüleburgaz İmam Ali Camii İmamı Ş. Seyyid Sadık Erdoğdu'nun hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı. Lüleburgaz İmam Ali Camisi'ni dolduran Ehlibeyt dostları kılınan öğle ve ikindi namazlarının ardından Ş. Seyyid Sadık Erdoğdu'nun Kerbela ve İmam Hüseyin'i anlatan konuşmasıyla sürdü. Erdoğdu'yu ilgiyle dinleyen Ehlibeyt dostları, konuşmanın ardından Zeynebiyeli gençlerin duygusal sinezenleriyle sinelerini döverek Kerbela şehitlerine ağladı. Matem merasimi öğlen namazı ardından verilen ihsan yemeğiyle son buldu.

Programı Zeynebiye.com'a değerlendiren CGK Meslek Organizasyonu Birimi Sorumlusu Orhan Özgündüz, kendilerini çok sıcak karşılayan Lüleburgaz'daki Ehlibeyt dostlarına ve özellikle İmam Ali Camii İmamı Ş. Seyyid Sadık Erdoğdu'ya teşekkürlerini bildirerek şunları söyledi: "Muharrem ayı içerisinde Aşura'dan önce gelmeyi planlıyorduk, fakat yoğun program ve çeşitli aksaklıklar nedeniyle bugün gelebildik. Bizler, CGK olarak gönüldaşlarımızın olduğu her yere imkanlarımız ölçüsünde ulaşmaya kararlıyız. Bölge ziyaretlerimizi rutin hale getirme gayretindeyiz. Bu soğuk havada pazar istirahatlerinden kesip bizimle buraya kadar gelen tüm fedakar kardeşlerime CGK adına teşekkür ediyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.