Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sefaköy'de Mah-ı Matem Buluşması

Küçükçekmece Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Muharrem ayı özel gecesinde mersiyeler ve Muharremiyeler seslendirilecek. 

21 Aralık 2011
Sefaköy'de Mah-ı Matem Buluşması

Muharrem ayı, İslamiyet’ten önce var olan kadim dinlerden beri önemli olmakla birlikte özellikle Hz. Muhammed (SAV)’in hicretinden sonra 61 yılında yaşanan bu elem vakıa ile birlikte İslam toplumu üzerinde kapanması mümkün olmayan büyük bir yaraya dönüştü. Hicrî Muharrem 61 tarihinde (10 Ekim 680) Kerbelâ’da Hz. Hüseyin, ailesi ve Ehl-i Beyt-i Mustafâ’nın birçok müntesibinin şehit edildiği bu olay, hâlâ âşıkların gönüllerini dağlamaya devam etmektedir. Hz. Huseyn Efendimizin bu saldırıda aldığı ok darbeleriyle atından düşerek Kerbelâ toprağına mübarek kanının akması, İslam toplumunda sonu gelmez bir mâtemin kaynağı haline geldi.

Ünlü Dîvân şairimiz Kâzım Paşa’nın deyimiyle “Düştü Huseyn Atından, sahrayı Kerbela’ya, Cibril var haber ver Sultan-ı Enbiyaya” dizeleri duyguları yansıtmaktadır.

Etkinlik Anadolu’daki tüm inanışlarda var olan Hz. Huseyn muhabbeti ile icra edilecek olan mersiye, maktel ve muharremiyeler vesilesiyle bu facianın âşıkların gönüllerinde açtığı yarayı bir nebze olsun paylaşmayı ve onlarla “bir” olmayı amaçlamaktadır.

Genel Sanat Yönetmeni: Murat ÖZER

Etkinlik Tarihi: 22 Aralık Perşembe Saat:20.00

Sefaköy Kültür Merkezi

Programı canlı olarak izlemek için tıklayınız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.