Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tuzluca Aşura?da Huseyn Aşkında Buluştu (Foto)

Iğdır Tuzluca?da Aşura matem merasimine Ehlisünnet ve Caferi mezhebine mensup binlerce vatandaşımız büyük ilgi gösterirken devlet erkanı da vatandaşın yasına ortak oldu. 

21 Aralık 2011
Tuzluca Aşura?da Huseyn Aşkında Buluştu (Foto)

Tuzluca'da bu yıl ilk kez kurulan Aşura Çadırı'na her kesimden vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Çadırı ziyaret eden öğretmenlere, memurlara, öğrencilere ve vatandaşlara iki binin üzerinde kitap hediye edilirken, dört binin üzerinde yemek dağıtıldı.

Tuzluca 100. Yıl Lisesi'nin hazırladığı Aşura şiirleri gecesinde ise duygular doruğa ulaştı. Lise öğrencilerinin Kerbela matemini anlatan şiirleri katılımcıları gözyaşlarına boğdu.

5 Aralık Pazartesi günü erken saatlerden itibaren civar köylerin (Üçkaya, Kamışlı, Aliköse, Karakoyun, Karacaören ve diğer köyler) de katılımı ile Tuzluca Semt Sahası'nda buluşan Ehlibeyt dostları "Ya Huseyn" sedalarıyla Atatürk Meydanı'na doğru yürüdü.

Atatürk Meydanı’nda Merkez Camii, Gaziler Köyü, Ağabey Köyü cemaatinin de katılımı ile sayıları on bini bulan topluluk semt sahasına doğru yürüdü. Yürüyüş esnasında okunan sinezenler manevi atmosferi artırıyordu.

Tuzluca semt sahasındaki matem merasimini Tuzluca Ali Aba Derneği Başkanı Seyyid Haşim Erdoğan sundu. Ş. Hamza Duvahan'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Üçkaya Ehlibeyt Camii İmamı Ş. Bilal Otay'ın Aşura ile ilgili yazmış olduğu “Ağlamayı Kerbela’ya Sakladık” adlı şiiriyle sürdü.

Programa devlet erkan da büyük ilgi gösterdi. Peygamberimizin ciğerparesi İmam Hüseyin'in yasını paylaşmaya gelenler arasında Tuzluca Kaymakamı Murat Sarı, Digor Kaymakamı Fatih Özdemir, Tuzluca Emniyet Amiri, Tuzluca Müftü Vekili, Digor Müftüsü, Doğubeyazıt Müftüsü ve tüm kesimleriyle Tuzluca halkı vardı.     

Tuzluca İlçe Müftü Vekili Mahmut Baldız konuşmasında “İmam Hüseyin hepimizin imamıdır, hepimizin değeridir. Sahip çıkmamız bir imani görevimizdir”  dedi. Daha sonra Digor Müftüsü Mikail Özkan bir konuşma yaptı. Özkan konuşmasında; “Ehlibeyti sevmek, saymak ilahi bir emirdir. Hazreti Peygamber Efendimiz bizlere bir imanımızın parçası olarak sevmemizi emretmiş, ve bizim O’nun emrine uyarak şu sevgi ve saygımızı ifa etme vazifemizi yapmaktayız" dedi.

Son konuşmacı olarak Gaziler Köyü İmamı Ş. Ahmet Alçiçek katılımcılara seslendi. Konuşmasında Ehlibeyt sevgisi üzerinde duran Alçiçek “İmam Hüseyin’in hidayet meşalesi ve kurtuluş gemisi olduğunu Hz. Peygamberimiz bize emretmiştir. O emre itaat ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.