Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fatih'te Aşura Konferansı (Foto)

İstanbul Fatih'te Kudüs Kültür Merkezi tarafından düzenlenen "Aşura Işığında Ümmet ve Direniş" konulu anma programına İmam Hüseyin aşıkları büyük ilgi gösterdi. 

12 Aralık 2011
Fatih'te Aşura Konferansı (Foto)

Çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı konferans Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Kudüs Kültür Merkezi Müdürü Mavi Marmara gazilerinden Zeki Kaya, açılış konuşmasıyla konferansın amacını anlattı. Programın ilk konuşmacısı Kudüs Tv Genel Yayın Müdürü Nurettin Şirin'di.

Şehidlerin efendisi Hz. Hüseyin'in Aşura kıyamının günümüze verdiği dersler üzerinde duran Şirin, günümüzdeki İslam inkılabı ve İslami direniş hareketlerinin temelinde Aşura'nın yattığını ve günümüzde emperyalizm ve siyonizme karşı kazanılan zaferlerin kökeninde, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehidlerinin kanlarının yattığını belirterek, Aşura'nın İslam ümmetinin özgür geleceğinin teminatı olduğunu söyledi.

Konferansın diğer konuşmacısı ise Fatih Akıncılar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin idi. Şahin, konuşmasında bölgesel meseleler üzerinde durarak, günümüzde ayın olayları tekerrür ettiğini, İmam Hüseyin aşıklarının Aşura'nın evrensel mesajının yüzeysel kısmından ziyade, derin iletilerini özümsemeleri gerektiğini vurguladı.

Konferans "Onur Kervanı" adlı Aşura ile ilgili filmin izletisiyle sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.