Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail, Libya?da Konsolosluk Açıyor

Batı'nın Arap Baharı Siyonist rejime güvenlik duvarları inşa etmeyi sürdürüyor. 

11 Aralık 2011
İsrail, Libya?da Konsolosluk Açıyor

Libya Ulusal Geçiş Konseyi ile gizli temaslarını sürdüren İsrail’in, Libya’nın başkenti Trablus’ta konsolosluk açmaya hazırlandığı bildirildi.

İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, İsrail’le Libya Ulusal Geçiş Konseyi arasında Trablus’ta büyükelçilik açılması konusunda gizli temasların sürdüğünü belirterek İsrail’in yakında Trablus büyükelçiliği adayını açıklayacağını öne sürdü.

Arabstoday de İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesinin Tel Aviv'in Ulusal Geçiş Konseyi ile Libya ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmei için temaslarda bulunduğunu yazdığını belirterek Dürzi kökenli Raslan Ebu Rukun'un Trablus'a gönderilecek ilk İsrail büyükelçisi olabileceğini bildirdi.

Bir İsrailli diplomatın Trablus büyükelçisi adayı olarak yakında Libya’ya gideceğini belirten gazete, Arap kökenli Yahudilerden Raslan Ebu Rukun’un İsrail’in Trablus büyükelçiliğine atanmasının güçlü bir ihtamal olduğunu yazdı.

Raslan Ebu Rukun, halen İsrail’in Amerika’nın Atlanta kentinde konsolos olarak görev yaptığı bildirildi.

Raslan Ebu Rukun’un yakında gerçekleştireceği Libya ziyaretine insani bir boyut kazandırmak için doktorlardan oluşan bir heyeti de beraberinde götüreceği bildirildi.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi ile İsrail arasındaki bağlantının devrim sürecinde Bernard Henri Levi tarafından sağlandığı belirtiliyor.

Libya ordusu ile Zintanlı milisler arasında çatışma Libya ordusu ile Trablus uluslar arası havaalanını kontrolü altında tutan Zintanlı milisler arasında silahlı çatışma yaşandığı bildirildi.

Libya’da düzenlenen ulusal diyalog konferansında konuşan Libya geçici Hükümet Başkanı Abdurrahim el-Kib, ulusal diyalog sürecinde hiçbir kesiminin dışlanmaması gerektiğini söyledi.

Çatışmalar sürüyor
 
Katar’ın el-Cezire televizyonu, Libya ordusu ile Kaddafi rejimini devirmek için Zintan kentinden başkent Trablus’a gelen ve rejimin devrilmesinden sonra Trablus havaalanını kontrolü altına alan milislerle çatıştığını duyurdu.

Zintanlı milisler, geçtiğimiz haftalarda Trablus Askeri Konsey Başkanı Abdulhakim Belhac’ı sahte pasaportla Türkiye’ye gelmek isterken tutuklamış, Libya Ulusal Geçiş KonseyiBaşkanı Mustafa Abdulcelil’in devreye girmesi sonucu serbest bırakılan Belhac’ın Türkiye’ye gelerek Suriyeli rejim karşıtlarıyla görüştüğü açıklanmıştı.

Libya’daki aralarında ABD, İngiltere ve Fransa’nın da bulunduğu 13 ülkeden oluşan çok uluslu güce komuta eden Katar’ın, Libya’dan Türkiye’deki Suriyeli rejim karşıtlarına silah ve militan nakli yaptığı yönündeki haberlere dikkat çeken siyasi gözlemciler, son çatışmanın Trablus havaalanını Zintanlı milislerden temizleme girişimi olarak yorumluyor.

Karadavi: Libya şimdi İslami konumuna kavuştu

Katar’ın İslam alimlerinden Yusuf el-Karadavi, Libya’nın Bingazi kentinde yaptığı konuşmada Libya’nın İslami konumuna kavuştuğunu söyledi.

 El-Cezire televizyonunun haberine göre Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf el-Karadavi, Libya’nın Bingazi kentinde halka hitaben bir konuşma yaptı.

Yusuf el-Karadavi, Libya halkından bağışlayıcı ve hoşgörülü olmalarını istedi ve Libya’ya gelirken uçakta bir Libyalı İslam aliminin kendisine halkın bu cumaya hoşgörü cuması adını verdiğini söylediğini belirterek kendisinin de o yüzden hoşgörüden bahsettiğini ifade etti.

“Libya, şu anda kötülükten ve fesattan kurtuldu ve İslami konumuna kavuştu” diyen Karadavi, Libyalılardan geçmişi unutarak geleceğe bakmalarını istedi. Libya halkının Kaddafi diktatörlüğünden kurtulmak için büyük fedakarlıklara katlandığını belirten Karadavi, Libya’nın geleceğini parlak gördüğünü söyledi.

Karadavi, Muammer Kaddafi aleyhtarı gösteriler başladığında Kaddafi’nin öldürülmesine dair fetva vermişti.

Geçtiğimiz cuma günü verdiği hutbede Suriye’de iktidara gelmeleri durumunda İran, Hamas ve Hizbullah’la ilişkileri keseceklerini açıklayan Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim karşıtı örgütün Lideri Burhan Galyon’u desteklediğini açıklayan Karadavi, Bahreyn’deki yönetim aleyhtarı gösterileri “mezhepçi ve taifeci” diye nitelemişti.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.