Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Casus Uçağın Hesabını Soruyor

İran, geçtiğimiz hafta sonu düşürüldüğünü duyurduğu ABD'ye ait casus uçağın görüntülerini yayınladı ve ABD'den açıklama istedi. 

09 Aralık 2011
İran Casus Uçağın Hesabını Soruyor

İran televizyonu, ülkenin doğusunda ele geçirilen Amerika’ya ait RQ-10 tipi ileri teknoloji ürünü casus uçağının görüntülerini yayımladı.

İslam Devrimi Muhafızları Ordusu Hava Birlikleri Komutanı Emir Ali Hacizade, Amerikan casus uçağının nasıl ele geçirildiğini anlattı.

İran hava sahasına girdikten sonra devrim muhafızları tarafından indirilen Amerikan casus uçağı hakkında bilgi veren Hacizade “Hava aracı ülkenin doğusundan hava sahasına girmesinin ardından, İran hava güçlerinin elektronik kapanına düştü ve çok az bir hasarla indirilerek ele geçirildi. Elde edilen son istihbarat bilgileri ve elektronik takip, hava aracının casusluk amacıyla İran sınırından girdiğini belirledi” dedi.

4 Aralık Pazar günü İran hava kuvvetleri elektronik savaş birliği, radara yakalanmayan US RQ-170 tipi casusluk uçağını, Afganistan sınırından 225 uzaklıktaki Kaşmer kentinde indirmişti.

Hacızade, Afganistan’daki askeri üsler ve uyduların Amerikan casusluk uçaklarına yönlendirdiğini ve bu uçakların hayalet hava araçları olduğunu belirtirken, Amerika tarafından yapılan açıklamada da casusluk uçuşları yapan bir Amerikan casus uçağının düştüğünü doğruladı.

Amerikan askeri kaynakları, ele geçirilen casusluk uçağının Afganistan-İran sınırında uçarak da İran hakkında casusluk yaptığını belirtiyorlar.

İran televizyonu, ABD casus uçağının görüntülerini yayımladı

İran televizyonu, ülkenin doğusunda ele geçirilen Amerika’ya ait RQ-10 tipi ileri teknoloji ürünü casus uçağının görüntülerini yayımladı.

İran televizyonu haberinde İran silahlı kuvvetleri uzay ve havacılık biriminin RQ-170 tipi Amerikan casusu uçağının casusluk amacıyla İran hava sahasını ihlal ettikten sonra İranlı elektronik harp uzmanlarının tuzağına düşürüldüğüne ve küçük hasarlarla ele geçirildiğine ilişkin açıklamasına yer verdi.

ABD casus uçağının ele geçirilmesiyle ilgili televizyona açıklamada bulunan İran Uzay ve Havacılık birimi Komutanı “Allah’ın yardımıyla, Devrim Muhafızları ve Ordu’nun ortak çalışmaları sonucu Amerika’nın kendine özgü birçok özellikleri bulunan gelişmiş bir uçağını İran İslam Cumhuriyeti’nin tuzağına düşürmeyi başardık” dedi.

İran televizyonu, uçağın iki kanat uzunluğunun yaklaşık 28 metre, gövde uzunluğunun 4.5 metre, yüksekliğinin de 1.74 metre olduğunu belirtti.

İran Uzay ve Havacılık Birimi Komutanının ele geçirilen Amerikan uçağının radara yakalanmama özelliğine sahip olduğunu ve Amerikan ordusunun kullandığı en gelişmiş casus uçağı olduğunu söyledi.

Söz konusu uçağın F-35 savaş uçaklarında da kullanılan teknolojiyle üretildiğini belirten İran Uzay ve Havacılık Birimi Komutanı Hacizade, uçağın uydudan veya Afganistan ya da Amerika’daki yer istasyonlarından yönlendirilebildiğini söyledi.

İranlı komutan uçağın sahip olduğu ileri teknoloji ürünü radarları ve kamera sistemleriyle her türlü hava şartlarında görüntü kaydedebildiğini belirterek askeri uzmanların bu uçağın ne ölçüde değerli teknolojik bilgiler taşıdığına vakıf olduğunu söyledi.

Rusya ve Çin, İran’dan ABD casus uçağını inceleme talebinde bulundu

Rusya ve Çin’in, İran’dan geçtiğimiz hafta ele geçirilen Amerika’ya ait RQ-170 tipi casus uçağını inceleme talebinde bulunduğu bildirildi.

İran’da yayımlanan Tehran Times gazetesi, Rus ve Çinli uzmanların İran Devrim Muhafızları ordusu tarafından ele geçirilen RQ-170 tipi Amerikan casus uçağını yakından incelemek için İran’dan talepte bulunduğunu bildirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.