Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan'da Aşura (Foto)

Ehlibeyt yurdu Azerbaycan'ın başta başkent Bakü olmak üzere, tüm şehir ve kasabalarında Aşura matem merasimleri düzenlendi, kan bağışında bulunuldu. 

08 Aralık 2011
Azerbaycan'da Aşura (Foto)

İmam Hüseyin aşığı Azerbaycanlılar Aşura Günü cami ve türbelere akın ederek yas merasimlerine katıldılar, sinelerini dövdüler, Kerbela şehitleri için gözyaşları akıttılar.

Cadde ve meydanlarda kurulan ihsan sofralarında yemekler dağıtılırken, mezarlıklar ziyaret edilip şehitlerin aziz hatıraları yad edildi.

İçerişehir Cuma Camii cemaati de Aşura münasebetiyle bir dizi programlar düzenledi. Tasua Gecesi'nde Azerbaycan'ın önemli dini simalarından Hacı İlgar İbrahimoğlu'nun Kerbela'dan çıkarılacak dersler konulu hutbesini dinleyen İmam Hüseyin aşıkları, mersiyelerle gözyaşlarına boğuldular.

Aşura Günü ise sabah erken saatlerde başlayan matem merasimlerine katılan bayan erkek, yaşlı genç binlerce Azerbaycanlı, Şehitler Hıyabanı'nı ziyare ederek 20 Yanvar Faciası ve Karabağ Savaşı'nda şehit düşen vatan evlatlarını ziyaret ettiler. Buradaki törende şehitlerin ruhları için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından katılımcılara seslenen İbrahimoğlu, Karabağ'ımızın işgalden kurtulması ve şehitlerimizin Kerbela şehitleriyle mahşur olmaları için dua etti.

Azerbaycanlı Müslümanlar Kafkas Müslümanları İdaresi'nin çağrısıyla birçok mescitte kan bağışında bulundular. Nardaran kasabasındaki anma törenlerine ise 10 binin üzerinde Ehlibeyt aşığı iştirak etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.