Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yusuf Ziya Ayrım Vefat Etti

Camiamızın önemli siyasetçilerinden Şamil Ayrım'ın babası eski Cumhuriyet Senatörü Yusuf Ziya Ayrım Ankara?da vefat etti. 

03 Aralık 2011
Yusuf Ziya Ayrım Vefat Etti

Ankara’da vefat eden eski Cumhuriyet Senatörü Yusuf Ziya Ayrım 4 Aralık Pazar günü, Türkiye Büyük  Millet Meclisi'nde yapılacak törenin akabinde, Kocatepe Camii'nde saat 12.00 öğlen namazını takiben cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecektir.

Cenaze törenine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de iştirak edecek. Özgündüz'e CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç ve CAFERİDER kurucu başkanı Hacı Akyüz eşlik edecek.

Merhum Yusuf Ziya Ayrım’a Allah'tan rahmet, Iğdır ve İstanbul eski milletvekili Şamil Ayrım’a ve Ayrım ailesine başsağlığı dileriz.

Yusuf Ziya Ayrım kimdir?

Yusuf Ziya Ayrım 1920 yılında Kızhanım ve Şamil çiftinin çocuğu olrak Iğdır Tuzluca Gaziler'de dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Yüksek Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu. Sırasıyla Kars Teknik Ziraat Müdürlüğü, Muş Teknik Ziraat Müdürü, Iğdır Devlet Üretme Çiftliği Müdürlüğü, Cumhuriyet Senatosu Tarım Orman Köy İşleri Komisyon Başkanı, Cumhuriyet Senatosu Kars üyesi  (07.06.1964-14.10.1979) Cumhuriyet Senatosu Başkanlık Divanı İdare Amiri, PTT Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Evli ve 3 çocuk babası olan merhum Yusuf Ziya Ayrım İngilizce biliyordu. Iğdır ve İstanbul Milletvekili olan Şamil Ayrım, Serhat ve Nur’un babası olan merhum Yusuf Ziya Ayrım’ın Kars ve Iğdır yöresinde yapılan birçok işte imzası vardı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.