Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kapitalistler Kendi Tuzaklarına Düşüyorlar

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, bölgede karışıklık çıkarmak isteyen kapitalist devlerin kendi halklarıyla karşı karşıya geldiğini vurgulayarak, emperyalistlerin aç kurtlar gibi saldırısının bertaraf edilmesinin ardından içinde bulunduğumuz asrın İslam'ın asrı olacağını söyledi.  

31 Ekim 2011
Kapitalistler Kendi Tuzaklarına Düşüyorlar

28 Ekim Cuma günü Halkalı Zeynebiye Camii'ndeki cuma hutbesinde binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri Lideri, hutbesinin ikinci kısmında İslam dünyasındaki gelişmeler hakkında şunları söyledi:

"Geçtiğimiz hafta Tunus'ta seçimler yapıldı. Bu seçimlerde İslami partiler Batı yanlılarına galip geldiler. Mısır ve Tunus'ta İslam İnkılabı'na erken doğum yaptırıp kontrolüne almak isteyen başta Amerika olmak üzere birtakım güçlerin parmağı olsa da Kur'an bu halklara önderlik edecektir. Batı şunu unutuyor, Arap coğrafyasından bahsediyoruz; Kur'an-ı Kerim bu topraklara indi. Hiç kimse onlara önderlik etmese de, liderleri olmasa da ellerinde Kur'an var, Kur'ân onlara önderlik edecektir. Kur'an; emperyalizme değil, İslam'a hizmet edecek, birliğe götürecek bir meşale olacaktır. Bu ümidi taşımakla birlikte yavaş yavaş bunun işaretlerini de görüyorum.

Öte yandan başta Amerika olmak üzere kapitalistler, bölgeyi yeniden karıştırıp, yeniden sömürerek ekonomilerini düzeltmeye çalışırken kendi halkını kapitalizme iman etmek noktasında ikna edemiyor. Bildiğiniz gibi bütün kapitalist devler, şu anda halklarıyla karşı karşıyadır. Ayaklanan halklar, artık "Şu bakan gitsin, bu hükümet değişsin" demiyor; "Kapitalizm gitsin" diyor. Halklar kapitalizme karşı ayaklanmıştır. Kuran'da buyrulduğu gibi onlar oyunlar oynamaktalar, fakat Allah onların oyunlarını bozacaktır. Onlar Allah'tan daha iyi bilici değiller. Kapitalistler kendi tuzaklarına düşüyorlar, kendi içlerinde kargaşa yaşıyorlar. Bölgede kendilerine itaatkar yönetimler oluşturmak için çabalıyorlar; fakat şu ana kadar muvaffak olamadılar. Kur'an Batı'ya tek başına yetiyor.

Umudum, İslam ülkelerini, emperyalistlerin aç kurtlar gibi saldırısını bertaraf ettikten sonra bu asrın İslam'ın asrı olmasıdır. "

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.