Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kars Akyaka'dan Zeynebiye'ye Ziyaret (Foto)

Serhat ilimiz Kars'ın serhat ilçesi Akyaka'dan İstabul'a gelen Akyaka Haydariye Camii İmamı Ş. Musa Yeşilkaya ile Esenyayla Ehlibeyt Camii İmamı Ş. Ali Atış Zeynebiye'yi ziyaret ettiler. 

25 Ekim 2011
Kars Akyaka'dan Zeynebiye'ye Ziyaret (Foto)

23 Ekim Pazar akşamı Zeynebiye'yi ziyaret eden Karslı Ehlibeyt alimleri akşam ve yatsı namazlarını Zeynebiye Camii'nde eda ettiler.

Namazın ardından Zeynebiyelilere seslenen Kars Akyaka Haydariye Camii İmamı Ş. Musa Yeşilkaya Ehlibeyt'e salat ve selam göndererek başladığı konuşmasında, Zeynebiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Kars'tan geldik; oradaki kardeşlerinizin selamlarını sizlere getirdik." dedi.

Yeşlikaya ahlak üzerine yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Değerli müminler; Kur'an-ı Kerim'de de buyruluyor ki Allah azze ve celle Peygamber'ini çok yüce bir ahlak üzere gönderdi. Çünkü Allah Resulü (saa) toplumun önderidir; söylediklerinde ihtilaf yoktur, insanları hidayet için gönderilmiştir. O'nun ahlakı insanlara örnektir.

Allah'a şükürler olsun ki, İmamiye fıkhına mensup değerli alimlerimiz, üstatlarımız yüce ahlaka sahiptirler, çünkü bu ahlakı Resulullah (saa) mektebinden almışlardır. Sizler de bu ahlaka riayet etmişsiniz ki bu camia oluşmuştur. Ben her zaman söylüyorum; Zeynebiye'de namaz kıldığımda kendimi mukaddes Kum şehrinde hissediyorum. Selavatlarınız, namazlarınız, dualarınızla o maneviyatı burada alıyorum. Çünkü Zeynebiye maneviyatla kurulmuştur. Maneviyatı yüksek toplum da ahlaka en çok riayet eden toplumdur.   

Yüce Allah, Peygamberimizi bize önder olarak, yüce ahlak üzere gönderdiğine göre, bizler de toplum olarak bu yönde çalışmalıyız. Resulullah (saa)'ın ahlak terbiyesinde bulunan Ehlibeyt (as), on bir İmamın annesi Hz. Zehra (sa) ve on bir İmamın babası İmam Ali (as) o güzel ahlak üzere büyümüştür. Onların davranışları, Ehlibeyt mektebine mensup bu güzel cemaate örnektir. Büyüklerimize, küçüklerimize, alimlerimize, yakınlarımıza, komşularımıza bu güzel ahlakımızı göstermek bizim görevimizdir.

Ahlaktan yoksunluk toplumu fesada götürür. Toplumu dinde sabit eden güzel ahlaktır. Allah'ın dinine yardım ederseniz, Allah dininde ayağınızı sabit eder. Bu müesseseleri ayakta tutan sizlersiniz. Allahu Teala sizlerin vesilesiyle bu müesseseyi ayakta tutuyor. Bir topluluk öndersiz olmaz, lideri ve önderi de H. Ş. Selahattin özgündüz'dür. Allah başımızdan eksik etmesin. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Allah Zeynebiye'nin şanını yüce etsin!"

Yeşilkaya konuşmasını dualarla tamamladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.