Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'den Necef Çıkarması

Zeynebiye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi, yedi ülkeden 40 kişilik bir gazeteci ordusuyla 18 Ağustos'ta Türk Hava Yolları'yla Necef?e anlamlı bir organizasyon gerçekleştiriyor. 

12 Ağustos 2011
Zeynebiye'den Necef Çıkarması

2011 yılında İslam Kültür Başkenti olarak ilan edilen Necef-ül Eşref kenti başta olmak üzere, Kerbela, Kazimiye ve diğer kutsal yerler ziyaret edilerek, Irak’ın tarihi ve kültürel yerleri gezilecek.

18-23 Ağustos tarihini kapsayan beş günlük Necef çıkarmasına başta ülkemiz olmak üzere Azerbaycan, Gürcistan, Makedonya, Rusya, Almanya, Hollanda gibi ülkelerden önemli kurum ve kuruluşların basın yayın organlarının yanında, ulusal basınımızın da seçkin temsilcileri iştirak ediyor.

Ziyaret kapsamında yine bir ilk gerçekleştirilerek Hz. İmam Ali’nin şehadet gününde mukaddes Necef'ül Eşref Türbesi'nden ve Kerbela’dan canlı yayın gerçekleştirilecek.

Ayrıca Bağdat gezisi kapsamında Irak basınıyla da bir buluşma gerçekleştirilecek.

Zeynebiye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi ile Necef El Hikme Müessesesi'nin birlikte düzenleyeceği bu buluşmanın ayrıntılarını ziyaret sonrasında sizlerle paylaşacağız.

Türk Hava Yollarının 11 Temmuz 2011 tarihinde Irak’ın Necef’ül Eşref kentine başlattığı ilk tarihi uçuş büyük yankı uyandırmış, o ilk sefere Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, basın danışmanı Kasım Alcan da davet edilmişlerdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.