Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yanımızda Olduğunuz İçin Minnettarız (Video)

Cuma namazını Zeynebiye Camii'nde kılan Bahreyn el Vifak Partisi Lideri Şeyh Ali Salman, namazın ardından Zeynebiyelilere seslenerek Bahreyn halkının selamlarını iletti.  

06 Ağustos 2011
Yanımızda Olduğunuz İçin Minnettarız (Video)

5 Ağustos Cuma günü Zeynebiye Camii'nde binlerce kişiye seslenen Bahreyn el Vifak Partisi Lideri Şeyh Ali Salman'ın konuşmasının tam metni:

"Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Ben sizinle Türkçe konuşmak isterdim ama Türkçe bilmiyorum. Bahreyn’de yaşadığımız acı olaylardan sonra bu benim Bahreyn dışına yaptığım ilk yolculuk oluyor. Buraya gelmekteki amacım; sizlere teşekkür etmek ve Bahreyn’de büyük acılar yaşayan Bahreyn halkına desteklerinden dolayı yüce Türk halkına teşekkür için geldim. Sizin bizim yanımızda olmanız ve bizlere destek olmanız; bizim Bahreyn’de yaşadığımız acıları hafifletmişti. Diktatörlükler ve krallıkların yerine bizim tek istediğimiz; demokratik bir düzene ve demokrasiye geçiş yapmaktır. Mısır’da, Libya’da ve diğer yerlerde nasıl ki demokratik istekler zorbalıklarla karşılaştıysa ve silahla karşılık verildiyse Bahreyn’de de bizim demokrasi isteğimize silahla karşılık verildi. Ancak Allah’ın izniyle ve sizlerin de destekleriyle bu demokratik isteklerimize barışçıl yollardan ulaşacağımızı ümit ediyoruz.

Bizler hem Türk Hükümeti’nin hem de Türk halkının bu olaylarda önemli bir rolü olduğuna inanıyoruz ve sizlerin bu Müslüman halkların haklarına ulaşmasında bizlere destek olacağınıza inanıyoruz. Hem Hacı Şeyh Selahattin Hocamıza hem Şeyh Abdullah Ağaya ve diğer hocalarımıza ve siz değerli cemaatimize; Bahreyn halkının yanında olduğunuz ve mitinglerinizle bizi desteklediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum."

Şeyh Ali Salman'ın konuşmasını izlemek için tıklayınız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.