Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye Çok Partili Sisteme Geçti

Suriye'de hükümet, siyasi partilerin kurulmasına olanak veren yasayı kabul etti.  

25 Temmuz 2011
Suriye Çok Partili Sisteme Geçti

Mart ayından bu yana çeşitli kentlerinde çıkan/çıkarılan olaylar nedeniyle sıkıntılı günler yaşanan Suriye'de hükümet, göstericilerin temel taleplerinden biri olan, çok partili bir siyasal düzenin kurulmasını sağlayacak yasayı kabul etti.

SANA ajansının haberine göre, ülkede kurulacak siyasi partilerin anayasaya, demokratik ilkelere, yasalara, temel hak ve özgürülüklere saygılı olması gerektiği vurgulandı.

'YASA REFORMLARIN BİR PARÇASI'

Yeni yasayla ilgili ayrıntılara yer verilen haberde, yasanın hükümetin reform programının bir parçası olduğu ve siyasi iktidarın değişmesinin yolunu açacağını ifade edildi.

Yasa, din, aşiret bağı, bölge, meslek örgütü gibi temelleri olan ya da ırk, cinsiyet ya da renk ayrımı yapan partilerin kurulmasına izin vermiyor. Suriyeli olmayan partilerin kapatılmasının da yasanın bir parçası olduğu belirtilerek, yeni yasayla  partilerin mali kaynakları, hak ve yükümlülüklerinin de düzenlendiği belirtildi.

Bu yasayla dış müdahalelerin ve olayların durulması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.