Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şii-Sünni Yakınlaşmasına Evet

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Hizbullah'ın Uluslararası mahkemenin komplolarının üstesinden gelerek eskisinden daha güçlü bir şekilde çıkacağını belirtti. 

20 Temmuz 2011
Şii-Sünni Yakınlaşmasına Evet

Nasrallah, Cumhurbaşkanı Michel Süleyman tarafından başlatılan diyalog girişimine olan desteğini ilan etti ve Hizbullah'ın tüm siyasi partilerin, Direniş partisi savunma stratejisi sunmak için ilk olduğunu hatırlatarak, diyalog ile ilgili ciddi olmadığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Hasan Nasrallah, Bazı politikacıların Direnişten kurtulmaya çalışma hayallerinin gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Nasrallah, "Konuların doğası ne olursa olsun ele alınacak. Hizbullah ve Lübnan arasında herhangi bir ulusal toplantı ve diyalog çalışmalarına destek olunacak" dedi

Hasan Nasrullah konuşmasının devamında, El-Ezher Şeyhi’nin duruşunu selamlıyorum dedi.

“Ezher Şeyhi’nin, Şiiler ve Sünniler, yani Müslümanlar arasında yakınlaşmanın olması gerektiği söylemine tam manasıyla saygıyla katılıyorum ve ifade ediyorum ki söyledikleri boş söylemler değil, ancak ısrarla birileri dini yön ve mezhep ayrışması oluşturmak için uğraş veriyorlar” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.