Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ankara'nın Libya Politikasını Katar Değiştirdi

Le Figaro, Katar Emiri?nin Ankara ziyaretinden sonra Türkiye?nin Libya politikasında değişikliğe gittiğini iddia etti.  

06 Temmuz 2011
Ankara'nın Libya Politikasını Katar Değiştirdi

Geçtiğimiz hafta Bingazi'yi ziyaret eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Geçici Ulusal Konsey'i Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıdığını açıklamıştı.

Fransız Le Figaro gazetesi bugün yayımlanan bir haberde, Başbakan Erdoğan'ın, Katar Emiri Şeyh El-Thani'nin Haziran ayı sonundaki Ankara ziyareti sonrasında Libya politikasını değiştirdiği öne sürdü.

Gazete, Katar emirinin bu ziyaret sırasında, Kaddafi'ye destekte yalnız kalacağı konusunda Ankara'yı uyardığını iddia etti.

"Erdoğan 12 Haziran seçimleri sonuçlanana kadar bir Müslüman ülkeye karşı girişimde bulunmak istemiyordu" yorumunda bulunan gazete, krizden çıkış için Ankara tarafından sunulan planların Kaddafi tarafından reddedilmesinin bardağı taşıran damla olduğunu yazdı.

Gazetenin haberinde, "Ankara'da iktidardaki İslamcı parti AK Parti yakını" olarak tanımlanan bir kaynağın ağzından, "Türkiye Libya'da devam etmekte olan 20 milyar dolardan fazla iş anlaşmasını kaybetmekten korktu" ifadelerine de yer verildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçen haftasonu Bingazi'ye gerçekleştirdiği ziyareti bu perspektiften değerlendiren Le Figaro, Ankara'nın "Libya'nın gelecekteki yöneticilerinden" Türkiye'nin iş kontratlarının yenileneceği güvencesi aldığına da haberinde yer verdi

Libyalı isyancılara el altından silah

Trablus yönetimi, Katar Ordusu’ndan Libyalı muhaliflere silah taşıyan iki tekneyi ele geçirdi.

Libya yönetimi sözcüsü Musa İbrahim, muhaliflere silah taşıyan iki geminin ele geçirildiğini açıkladı. İbrahim açıklamasında “bu sabah saat 4 sıralarında güvenlik güçlerimiz Tunus bayraklı bir gemiden iki tekneye silah yüklenirken operasyon yapıldı” dedi.

Ele geçirilen silah ve mühimmat Trablus limanında yabancı gazetecilere sergilendi. Sergilenen silahlar arasında Belçika yapımı 100 kadar tüfek ve bunlara ait mühimmat ile İngiltere damgalı mühimmat kutuları yer aldı. Silah ve mühimmatın Katar Ordusu’ndan gönderildiği belirtildi. Geçtiğimiz hafta da Fransız yetkililer, Libyalı isyancılara havadan silah gönderdiklerini açıklamışlardı. Teknelerde bulunan 11 isyancı da yakalandı.

Hatırlatalım ki Katar, ABD'nin Arap ülkeleri arasındaki en güvendiği benzin istasyonlarından. Bugüne kadar ABD'nin hiçbir sözünden çıkmamış olan Katar, isyancılara yardım yapan en önemli ülkelerden biri olarak biliniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.