Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Hüseyin (as) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

İmam Hüseyin (as), İmam Zeynel Abidin (as) ve Hz. Ebulfezl Abbas (as)'ın doğumları Zeynebiye'de anıldı. 

04 Temmuz 2011
İmam Hüseyin (as) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Şehitler Şahı İmam Hüseyin (as) doğum yıldönümünde İslam dünyasının dört bir yanında düzenlenen kutlama programlarıyla anılıyor.

Başta Irak'ın kutsal Kerbela şehrinde olmak üzere İslam dünyasında yüzlerce milyon Müslüman İmam Hüseyin (as)'ın viladetini kutlayacak. Kerbela Tv ve birçok televizyon kanalından canlı olarak yayınlanacak Kerbela'daki törenlere milyonlarca kişinin katılımı bekleniyor.

Ülkemizin de dört bir yanı önümüzdeki günlerde İmam Hüseyin (as) coşkusuyla taşacak. Iğdır'dan İzmir'e birçok şehrimizde İmam Hüseyin (as), İmam Zeynel Abidin (as) ve Hz. Ebulfezl Abbas (as)'ın doğumları kutlanıyor..

İstanbul'daki törenlerden biri de Halkalı Zeynebiye Camii'nde gerçekleşti. 3 Temmuz Pazar günü akşam namazının ardından gerçekleşen kutlama programı, Zeynebiye'deki Ehlibeyt alimlerimizden Ş. Kemal Otay'ın konuşmasıyla başladı. Konuşmasında İmam Hüseyin'in faziletlerini anlatan Otay, İmam'ın namaza verdiği öneme vurgu yaptı.

Otay'ın ardından Zeynebiyeli gençlerin programına geçildi. Güven Dumanlı'nın okuduğu şiire M. Mücahid Alçiçek eşlik etti. Daha sonra Onur Taşdemir ve M. Mücahid Alçiçek'in okuduğu ezgilere Zeynebiyeliler coşkuyla eşlik etti.

Kutlama programı, dualarla sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.