Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ahmet Turgut'tan Özgündüz'e Ziyaret (Foto)

Kurtlar Vadisi yazarlarından ve "Aşkın Şehidi" isimli Kerbela romanının yazarı Ahmet Turgut, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü ziyaret etti. 

22 Haziran 2011
Ahmet Turgut'tan Özgündüz'e Ziyaret (Foto)

21 Haziran Salı günü, dizi oyuncusu Adnan Erdoğan ile Zeynebiye'ye gelen Ahmet Turgut'u Zeynebiye Medya Sorumlusu Kasım Alcan karşıladı. Zeynebiye Derneği'nde gerçekleşen görüşmede Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüşen Turgut, "Aşkın Şehidi" isimli Kerbela romanını Özgündüz'e takdim etti.

Ortadoğu ve İslam dünyasındaki son gelişmelerin de görüşüldüğü ziyarette Özgündüz, Kurtlar Vadisi dizisindeki birlik ve beraberlik mesajlarından ötürü Turgut'a teşekkür etti.

Özgündüz'ü yıllardır medyadan ilgiyle izlediğini belirten ünlü yazar, kendisini her dinleyişinde yüreğine su serpen, gönlünü ferahlatan sözler duyduğunu vurguladı. Aşkın Şehidi isimli romanın hazırlanış hikayesini anlatan Turgut, bir sonraki romanı için Özgündüz'den istifade etmek istediğini dile getirdi.

Kerbela olayının detayları ve kritik aşamalarının konuşulduğu görüşmede zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Yazarın geçtiğimiz nisan ayında basılan Aşura öncesi 99 günün anlatıldığı Aşkın Şehidi isimli roman büyük ilgi görmüştü. Ahmet Turgut, bir sonraki eserinde Aşura sonrası 72 günü anlatacak. Bu romanın başkahramanları Hz. Zeyneb (sa) ile İmam Zeynel Abidin (as) olacak.

Ahmet Turgut kimdir?

Ahmet Turgut Kasım 1975'te Malatya'da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Malatya'da tamamladı. 1998'de İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 2004 yılına kadar Rusya, Romanya, Almanya ve Türkmenistan'da uluslararası inşaat projelerinde çalıştı.

2005 yılınan itibaren 'Ekmek Teknesi, Ayrılık, Eşref Saati, Kurtlar Vadisi' TV dizilerinde ve 'Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Gladio' sinema filimlerinde hikaye ve araştırma gruplarında yer aldı.

Türk ve Dünya atçılığını konu edinen 'Asaletin Dört Nalı' isimli belgesel serisinin metin yazarlığını ve yönetmenliğini yaptı.

2010 yılında ilk romanı "Bozkırın Sırrı: Türk Peygamber" yayımlandı.

Halen 'Kurtlar Vadisi Pusu' TV Dizisinin yazım grubunda yer alan ve haftalık yazılarıyla "yazete.com" haber aktüalite sitesinde okurlarıyla buluşan yazar evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.