Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Detaylarıyla DMKG (Foto)

Bağcılar Olimpik Spor Merkezi?nde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Zehra Ana Derneği?nin düzenlediği Dünya Müslüman Kadınlar Günü büyük bir coşku ve sevinç içerisinde geçti. Programda Alevisiyle, Sünnisiyle, Caferisiyle tüm Müslümanlar Hz. Zehra aşkında buluştular. 

18 Mayıs 2011
Detaylarıyla DMKG (Foto)

Sunuculuğunu Sultan Turan’ın yaptığı program; saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Kuran okunması için kürsüye Ş. Mikail Gürel geldi.

Kuran okunmasından sonra kürsüye Hoşgeldiniz konuşmasını yapmak üzere Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan’ı Meftuna Atam geldi. Hz. Fatıma’nın üstün şahsiyetinden bahseden Meftune Atam konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Zehra Ana Derneği’nin faaliyetlerinden ve bu oluşumun amacından bahsetti.

Meftune Atam’ın ardından Zehra Ana Derneği’nin tanıtım klibi salondaki katılımcılara izlettirildi.

Büyük bir dikkatle izlenen klip gösteriminin ardından Esenyurt İmam Hasan Camii gençlerinden Kenan Beyazıt sahneye gelerek Ya Fatıma adlı şiirini seslendirdi. Salondaki katılımcılar şiir okunurken duygu yüklü anlar yaşadı.

Şiirin ardından kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz geldi. Konuşmasına selamlamayla başlayan Özgündüz, Hz. Fatıma’nın insanlık için öneminden ve bayanların yaşamına yön verecek davranışlarından bahsederek şunları söyledi: “İyi ki Fatıma doğdu. İyi ki Fatıma oldu. İyi ki Fatıma’yı tanıdık. İyi ki Fatıma’yla tanıştık. İyi ki bu dünyada Fatıma var. Fatıma gibi güzel bir örnek var. Fatıma bir devrimin, bir inkılabın adıdır! Fatıma bütün güzelliklerin adıdır. Fatıma dışarıya çıktığında mücevherat içerisinde çıkmak yerine takva elbisesiyle çıkmayı tercih etmiştir. Bacılar, ziynette yarışmayın, takvada yarışın! Fatıma sizin örneğinizse, ziynette, süslenmede kötü niyetlilerin bakışları altında süslerinizi teşhir etmek yerine takvanız, ismetiniz ve vakarınız herkese baş eğdirsin!”

Özgündüz’ün konuşmasından sonra sahneye Zehra Ana Çocuk Korosu geldi. Hz. Fatıma isimli ezgilerini büyük heyecanla okuyan minik kızlar salondan büyük alkış aldı.

Minik kızların ezgisinin ardından kürsüye Bahreynli bayan misafir Dr. İntizar Razi geldi. Hz. Fatıma’nın örnek bir kadın olduğunu ve kadınların Emperyalistlerin saldırıları karşısında Hz.Fatıma’yı kendilerine örnek almalarından bahsederek konuşmasına başlayan Razi konuşmasının ilerleyen sürecinde anneliğin öneminden ve çocuk için annenin varlığına değinerek doğum döneminde ve doğumdan sonraki süreçte annenin çocuğa süt verirken Kuran dinlemesinin direk olarak çocuğun kalbine ve ruhuna etkisinden bahsetti. İntizar Razi’ye konuşmasının ardından Zehra Ana Derneği tarafından plaket verildi.

İntizar Razi’nin konuşmasından sonra kürsüye Zehra Ana tarafından düzenlenen Hz. Fatıma konulu şiir yarışmasında birinci olan şiiri okumak üzere Betül Çinibulak geldi. Okunan şiirin ardından şiirin yazarı olan Trabzon’dan Edebiyat öğretmeni Nihat Malkoç sahneye gelerek ödülünü ve plaketi Zeynebiye Cami alimlerinden Ş. Yusuf Tazegün’ün elinden aldı. Nihat Malkoç ödülü aldıktan sonra şunları söyledi: “ Hz. Fatıma’yı anlatmak kolay bir şey değil. Bunun için kelimeler kifayetsiz ama ben kendimce bir şeyler karalamaya çalıştım. Allah cümlemizi Hz. Fatıma’ya komşu eylesin.”

Malkoç’un ardından kürsüye Bahreynli misafir Körfez Üniversitesi Öğretim Üyesi Yazar Cafer Hamza geldi. Cafer Hamza Muhammedi teşekkür konuşmasından sonra kadının İslamdaki yerinden ve günümüz Müslüman kadınlarının kişiliklerinin nasıl şekillenmesi gerektiğinden bahsetti.

Cafer Hamza’ya konuşmasının ardından Zehra Ana Derneği tarafından ve Zeynebiye Basın Sorumlusu Kasım Alcan eliyle plaket verildi.

Cafer Hamza’nın ardından sahneye Cem Vakfı zakirlerinden Kenan Zade geldi. Alevi deyişleriyle programa renk katan Kenan Zade salondaki katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenildi.

Saz dinletisi sonrası kürsüye İstanbul Müftülüğü Bağcılar Vaizesi Vildan Mantaş Çetin geldi. Konuşmasında Sekaleyn hadisine değinen Vildan Çetin peygamberimizin bize emanet ettiği miras olan Ehlibeyte uymanın insanlara dünya ve ahiret saadeti getireceğini belirtti. Çetin konuşmasını; Ehl-i Beyt Sevgisi, Hz. Fatıma' nın örnekliği, çocuk olarak Hz. Fatıma, aile hayatında Hz. Fatıma, bilgi ve cesarette Hz. Fatıma başlıkları altında sona erdirdi.

Çetin’in konuşmasının ardından kürsüye Tahran Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ehlibeyt Kurultayı Genel Danışmanı Dr. Kermani geldi. Hz. Fatıma’nın çocuk sevgisine değinen Kermani aile bireylerinin çocuk sevgisine ve terbiyesine önem vermeleri gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından sahne Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu’na bırakıldı. Büyük ilgiyle izlenen ve      Hel-eta olayını anlatan tiyatro salondaki katılımcılara duygu yüklü anlar yaşattı.

Tiyatro sonrası sahneye Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı çıktı. Kısa konuşmasının ardından Zehra Ana Derneği tarafından ve Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune Atam eliyle plaket verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.