Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Doğan İzmir'de Alevilere Seslendi

Cem Vakfı'nın düzenlediği Büyük İzmir Cemi'nde konuşan Prof. Doğan, Alevilerden 12 Haziran'da sandığa gidip siyasilerden hesap sormalarını istedi. 

18 Nisan 2011
Doğan İzmir'de Alevilere Seslendi

Cem Vakfı'nın İzmir'de düzenlediği Birlik Cemi'nde Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan siyasi partilere seslendi. İktidarı anne babaya benzeten Doğan “3 çocuğunuzdan birine para vermiyorsanız onların sizi sevmesini bekleyemezsiniz" dedi. Doğan muhalefet partilerini de eleştirdi Muhalefet partilerinin de Alevilerin haklarına ilişkin derde deva olacak çözümleri olmadığını söyledi.

İzzetin Doğan tüm Alevileri 12 Haziran genel seçiminde siyasi partilerden hesap sormaya çağırdı; “gücünüzü kullanmaktan çekinmeyin" dedi. “Alevilik İslam dışındadır” diyenlerin bu düşüncelerinin de iblisçe olduğunu söyleyen Doğan, bu iddiaya da salondaki vatandaşlara sorduğu bir soru ile cevap verdi.

İzzettin Doğan konuşmasında Alevilerin taleplerini ve gelinen noktaları anlattı. Olumlu tek gelişmenin din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarına Aleviliğin de girmiş olması olduğunu belirten Doğan bunun da yeterli olmadığını söyledi. Doğan dede ve babaların hukuki durumlarında da sonuca varılmadığını hatırlattı ve sözü radyo televizyonlara getirdi; “neden diğer inanç gruplarına o kanallarda yer verilmiyor" diye sordu.

Yerel yönetimlerden cemevi yapılmasına isteyen Doğan, ayrıca, barış içinde yaşamak için çok büyük gayret sarf edildiğini, Türkiye'de 2 bine yakın cemevi olduğunu, bunların artırılmasını isteyerek bunun bir lütuf olmadığını, bir görev olduğunu hatırlattı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.