Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Liderler Sırtlarını Halkına ve Allah?a Dayasın

Zeynebiye Caminde kılınan Cuma namazında konuşan Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, son zamanlarda İslam dünyasının gündemini meşgul eden halk hareketlerine değindi.  

18 Şubat 2011
Liderler Sırtlarını Halkına ve Allah?a Dayasın

Halkalı Zeynebiye Camii’ndeki Cuma hutbesinde binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, “Son zamanlarda İslam dünyasının gündemini meşgul eden halk hareketlerine tanık oluyoruz. Önce kuzey ve kuzeydoğumuzda şimdi de güney ve güneybatımızda devrimler cereyan ediyor. Oradakilere kadife devrim diyorlardı, buradakilere de yasemin devrimi diyorlar. Bu isimlerle inkılâplar yapılıyor, inkılâp hareketleri sürdürülüyor.

Afrika kıtasının batısındaki Tunus’tan başlayan hareket etkisini Mısır’da gösterdi. Bugün de zafer kutlaması yaptı Mısırlı kardeşlerimiz. Bahreyn, Katar, Yemen diğer ülkelerde de irili ufaklı hareketler cereyan etmekte.

Geçen haftada söyledim, yine diyorum bu inkılâp hareketleri Mısır ve Tunus’ta zafere ulaştı; ama kim zafere ulaştı, hangi rejim yıkıldı, yerine hangi rejim geldi? Bu konuda ayağı yere basan bir cevap yok!

Sadece rejimin başındaki gitti. Ama yıllarca devletin bütün kademelerini bu rejim anlayışı üzerine dizayn edenler hala yerinde duruyor. Neyin bayramı kutlanıyor? Ama yine de, iyi kötü halkların bir şeyler yapmış olmasını görmek güzel şey.

Buna zemin hazırlayan ve harekete geçiren kim? ABD… ABD bir yandan kadife devrimler diğer yandan yasemin devrimler yaparak yeni hesaplar güdüyor. Ancak unutmayalım ki Allah’ın da bir hesabı var. Halklara verilen bu cesaret, içlerindeki tağutları yıkma azim ve cesareti oluştukça bu halklar ABD’ye eninde ve sonunda sen de gitmelisin bu bölgeden diyecektir.” dedi.

ABD otuz yıldır kullandıklarını bir anda bir bez gibi kullanıp atıyor, diyen Özgündüz bir de tavsiyede bulundu;  “Hiçbir lider ABD’ye bel bağlamamalı. Hüsnü Mübarek, Şah Muhammed Rıza Pehlevi.. Bunlar çok sadık dostlarıydı, ABD onları kullanıp attı.

Liderler iki şeye sırtını dayamalı, bir halklarına iki Allah’a. Bölge halklarının bunu öğrenmesi adına önemli bir gelişmedir. Uyuyan aslan yavaş yavaş uyanırsa ABD de bölgeden toparlanıp gider.

Darısı Hicaz’ın Başına

Bahreyn’deki gösterilere de değinen Özgündüz; “Bahreyn’de nüfusun yüzde doksanı Şii Müslümanlardan oluşuyordu. Fakat ABD ve Suudi Arabistan Bahreyn rejiminin korkusu yüzünden özellikle İran İslam İnkılâbı’ndan sonra dışarıdan taşıma nüfusla denge kurmaya çalıştılar; nüfus dengesini yüzde yetmişlere kadar gerilettiler. Allah bu oyunları da bozsun. Özellikle bölgede Müslümanların başına bela olan Hicaz Krallığı’nı da götürsün, darısı Hicaz’ın başına diyelim.  Ümidimiz, kazasız belasız, olabildiğince kansız acısız ABD uşaklarının Müslümanların başından defolmasıdır.” dedi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.