Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ehlibeyt Dostları Cem Oldu (Foto)

Yunus Emre Kültür ve Cemevi'ndeki Aşure lokması törenine katılan Zeynebiyeliler, buradaki Ehlibeyt dostlarıyla biraraya gelerek İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri'ni andılar. 

20 Aralık 2010
Ehlibeyt Dostları Cem Oldu (Foto)

Her Muharrem'de geleneksel hale gelmiş bir buluşma yaşanıyor Halkalı Yunus Emre Kültür ve Cemevi'nde. Halkalı'daki Evrensel Aşura Matem Merasimi'ne iştirak eden Yunus Emre Kültür ve Cemevi, buradaki merasimin ardından Zeynebiyelileri cemevinde ağırlıyor.

Bu yıl da Yunus Emre Kültür ve Cemevi yetkililerince Aşure lokmasına davet edilen Zeynebiyeliler, davete icabet ederek öğle namazının ardından cemevine geçtiler. Ziyaret, Zeynebiyelilerden yoğun ilgi görünce cemevinde yer sıkıntısı yaşandı. Bu yıl Zeynebiyeli bayanlar da Yunus Emre'nin adını taşıyan Ehlibeyt müessesini ziyaret ettiler.

Zeynebiye Camii İmamı Ş. Yusuf Tazegün öncülüğünde gerçekleşen ziyarette, cemevi dedesi S. Ali Gündüz, başkan Gazi Arslan, yöneticiler ve Ehlibeyt dostları Zeynebiyelileri çok sıcak bir şekilde karşıladılar. Programın başında bir konuşma yapan Yunus Emre Kültür ve Cemevi Başkanı Gazi Arslan, tüm Ehlibeyt dostlarına hoşgeldiniz diyerek, bu mübarek ayda Aşure lokmasını değerli canlarla paylaşmanın onuru içinde olduğu ifade etti. Arslan birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında Ehlibeyt yolundaki dayanışmanın süreceğini söyledi.

Daha sonra Ali Gündüz dede, Yasin Suresi'ni okudu. Şehitlerin ruhuna fatihalar gönderildi. Okunan duaların ardından Aşure lokması dağıtıldı.

Alevi inancında Muharrem ayının 13. günü, On İki İmamlar hatrına tutulan 12 günlük orucun ardından, İmam Zeynel Abidin (as)'ın Kerbela'dan sağ kurtulmasına şükrün ifadesi olarak kurbanlar kesilir, Aşureler dağıtılır. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile CEM Vakfı Alevi-İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce dede, geçtiğimiz hafta kamuoyuyla bir mutabakatı paylaştılar. Buna göre Muharrem ayının onuncu günü Aşura Matemi günüdür, 13. günü ise Aşure ihsanının dağıtıldığı gündür.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.