Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Amano'dan Şaşırtan Sözler

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Yukiya Amano, İran?ın Ajans?tan gizlediği bazı nükleer tesislerinin bulunduğunu iddia etti.  

14 Eylul 2010
Amano'dan Şaşırtan Sözler

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Yukiya Amano, İranlı rejim karşıtlarının iddialarına göndermede bulunarak İran’ın gizli uranyum zenginleştirme tesislerine sahip olduğuna ilişkin birtakım belgeler bulunduğunu söyledi.

Viyana’da yapılan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın Yöneticiler Kurulu toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Amano, İran’ın Ajans’tan gizlediği bazı nükleer tesislerinin bulunduğunu iddia etmesine rağmen, “Ajans, bu tesisler ve buralarda ne kadar uranyum zenginleştirmesi yapıldığına ilişkin kesin bir bilgiye sahip değildir” dedi.

İran’ın gizli nükleer tesislere sahip olduğuna ilişkin belgelerin Ajans’a İranlı rejim muhalifleri tarafından ulaştırıldığını belirten Yukiya Amano, bu belgelerde İran’ın gizli nükleer tesisleri konusunda genel bilgiler bulunduğunu söyledi.

Amano’nun söz konusu ettiği iddialar, daha önce de Amerika tarafından dile getirilmiş; ancak Uluslararası Atom Enerjisi, İran’ın reddettiği bu iddiaları destekleyecek somut kanıtlar ileri sürememişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.