Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mescid-i Haram?ı Genişletme Projesi

Mekke belediye başkanı 30 parçadan oluşan iki bin metrekarelik arsanın alınarak Beytullahil Haram?ın genişletilme projesine katıldığını ve Harem?in planlanan tarihten daha erken faaliyete geçeceğini söyledi.  

23 Haziran 2010
Mescid-i Haram?ı Genişletme Projesi

Mekke Belediye Başkanı, Suudi Arabistan medyasına yaptığı açıklamaya göre Harem’in çevresinde bulunan evler satın alınıp yıkıldıktan sonra Harem-i Şerif’in kuzey bölgesinin yenilenmesiyle tamamlanacak olan bu proje üç aşamadan oluşacak:

Birinci aşamada Kabe’nin kuzey bölgesindeki dağ kısmı 660 metre genişletilecek ve kuzey bölgesinden başlayan ve Hacun’daki Difan Dağı'na kadar devam eden doğu tünel yapımları 1200 metre uzatılacak ve yine Harem’in kuzey bölgesinden başlayan ve Cervu’l Merva’ya kadar uzanan batı tünel yapımları 1000 metre ve 700 metre uzunluğunda olacak. Acil çıkış tüneli Cebelu’l Kabe’den (el- Kub’e) başlayıp doğuya doğru uzanacak ve adı geçen iki tünelle birleştirilecek.    

Harem-i Şerif’in birkaç yönden olacak şekilde genişletilme çalışmaları birkaç yıldır çalışma aşamasında bulunuyor.

Mekke’nin genişletilme çalışmalarının 2012 yılında iki milyon ziyaretçiyi ağırlayacak aşamaya geleceği tahmin ediliyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.