Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Kapısı Açıldığında Iğdır Gelişecek

Iğdır Ticaret Odası Başkanı Kamil Aslan, Türkiye ve İran arasında Boralan sınır kapısının 25 yıldır fiilen açık gözüktüğünü fakat kapalı olduğunu belirterek ?bu kapı açıldığında Iğdır ekonomik olarak gelişecek, işsizlik azalacaktır.? dedi. 

27 Nisan 2010
İran Kapısı Açıldığında Iğdır Gelişecek

Türkiye ve İran ilişkilerinin gelişmesiyle birlikte  iki ülke arasındaki sınırın açılması için iki ülke arasında bulunan heyetler tarafından bölge incelenmekte ve bir an önce açılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Aslan, ”Kapının açılmasıyla birlikte Iğdır Avrupa ve Asya ülkelerine taşımacılıkta önemli bir imtiyaza sahip olacaktır.

İç Anadolu’ya kadar en büyük taşıma filosuna sahip olan Iğdırlı iş adamlarımıza, Firmalarımıza   iş ve istihdam sağlanacaktır. Bu bağlamda bölge insanı çok rahatlayacaktır.” şeklinde konuştu.  

Yeşil Iğdır muhabirine açıklamada bulunan Aslan, şunları söyledi. ”Sınır kapısının açılmasıyla birlikte  Türkiye ile İran arasında bir serbest ortak sanayi bölgesi kurulacak  Ağrı, Van, Hakkari İlleride bu işin peşinde Iğdır ‘ın bölgede bulunduğu alan stratejik bir bölge olması her iki ülkeye ait  kamu alanı var,  yeterli su var. Iğdır’a kurulması için çaba sarf ediyoruz. Sanayi bölgesinin ilimize kurulması sonucunda ilimize ve bölgemize çok büyük bir katkı sağlayacak. Iğdır’ımızda gayri menkul fiyatlarının gün geçtikçe arttığını görüyoruz. Zamanla çok büyük değerlere sahip olacak bölge insanı da bunun farkında. Bölgemizden Demir yolu geçecek. Iğdır havaalanı bu yıl bitiyor. 

Havaalanı bitince Ağrı Dağı'nın turizme açılması sözkonusu önümüzdeki günlerde bir festival yapmayı planlıyoruz. Iğdır’ımızı en iyi şekilde tanıtacağız ve hak ettiği değeri kazandıracağız. Vatandaşlardan isteğimiz arsa ve evlerini ucuz fiyata satmasın 3-5 yıl içinde büyük değer kazanacak“ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.