Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yunus Emre Cemevi'nden Özgündüz'e Plaket (Foto)

Yunus Emre Kültür ve Cemevi'nin düzenlediği dayanışma gecesine katılan Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz'e plaket takdim edildi. 

05 Ocak 2010
Yunus Emre Cemevi'nden Özgündüz'e Plaket (Foto)

2 Ocak Cumartesi akşamı Çağlayan'da düzenlenen Yunus Emre Kültür ve Cemevi'nin düzenlediği ve değerli liderimizin de katıldığı dayanışma gecesine, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, Caferider yönetim kurulu üyesi Ahmet Turan ve Ali Adar, Zeynebiye Derneği Başkanı Hasan Salman, yönetim kurulu üyesi Eflatun Ergül, Alevi Dedeleri ve İstanbul'un çeşitli bölgelerindeki sivil toplum kuruluşları ve üyeleri katıldı.

Yoğun ilgi gören dayanışma gecesinde Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz de bir konuşma yaptı. Özgündüz, birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında şunları söyledi:

" Matemimiz aynı, bayramımız aynı, tasamız aynı, Ehl-i Beyt'imiz aynı, Hüseyin aşkımız aynı. Neyimiz ayrı? Bizi ayrı göstermeye çalışanlar var. Siz onlarla aynı değilsiniz diyorlar. Bir olmamız için daha neyimiz aynı olmalı? Pir Sultan Abdal, "Şu karşı yaylada göç katar katar" diyor. O göç niye olmuştu? Nereye gidiyordu o kervan? Bizi öldüren ayrılık neydi?"

Özgündüz'ün konuşması sık sık alkışlarla kesilirken, konuşmanın ardından Yunus Emre Kültür ve Cemevi tarafından maddi ve manevi katkılarından dolayı kendilerine plaket takdim edildi. Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Özgündüz'e plaketi takdim ettikten sonra, " Biz biriz; bizi kimse ayıramaz. Sayın Özgündüz'ün sözlerine katılıyorum. Caferi kardeşlerimizle aynıyız" dedi.

Özgündüz de, teşekkürlerini sunarak, Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce'nin elinden plaket almanın kendisi için bir onur olduğunu söyledi.

Programda konuşan Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır ise, Özgündüz'e destek vererek, "Sayın Selahattin Hocam sadece Caferilerin değil, bizim de iftiharımızdır" dedi.

Yunus Emre Kültür ve Cemevi Başkanı Gazi Arslan ise, katkılarından dolayı Özgündüz'e teşekkür ederek, kendisinden ve Zeynebiye Gençliğinden destek gördüklerin belirtti, herkesi bir gün sonra Halkalı Yunus Emre Kültür ve Cemevi'nde yapılacak olan Aşure Çorbası ikramına davet etti.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, salondan ayrılırken de büyük sevgi gösterileriyle uğurlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.