Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kars'ta Aşura

İmam Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1370. yıldönümü sebebiyle Kars'ta düzenlenen anma törenine, on binlerce Ehlibeyt dostu katıldı. Gençler sırtlarına zincirle vurarak yas tuttu. 

29 Aralık 2009
Kars'ta Aşura

Kars'ta on binlerce Caferi, Kerbela Olayı'nda şehit olan Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşını 1370'inci yıl dönümünde dua ve mersiyelerle anmak için sabah saat 06.00 sıralarında Hazreti Ali Camii önünde toplandı. Caferiler; Türk bayrağı, Atatürk ve Hazreti Ali'nin posterlerini taşıyarak kortej eşliğinde önce Yeni Mahalle Camii'ne, ardından da Işıklı Camii'ne doğru yürüdü. Daha sonra Garnizon Şehitliği'ne geçen kalabalık, burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyarak dua etti.

Yapılan konuşmaların ardından deste grupları, mersiyeler okuyarak kortej eşliğinde Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'na geçti. Şehit edilenler için gıyabi cenaze namazı kılınırken, deste grupları zincirlerle sırtlarına, kadınlar da sinelerine vurdu. Kalabalığa halk tarafından şerbet ve gofret dağıtılırken, anma törenlerine Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Müftüsü İlyas Gümüş, Işıklı Camii İmamı Seyit Ahmet Erdem, AK Parti İl Başkanı Nevzat Şakiroğlu, MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağçay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.