Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşura Fotoğraf Sergisi Açıldı

Halkalı'daki Aşura Matem Merasimi'ne katılan fotoğrafçıların eserlerinden seçilen fotoğraflar, her yıl olduğu gibi bu yıl da ZEPROM (Zeynebiye Proje Merkezi) tarafından Zeynebiye'de sergileniyor. 

17 Aralık 2009
Aşura Fotoğraf Sergisi Açıldı

Her yıl Muharrem ayının onuncu gününde Halkalı Aşura Meydanı yüz binlerle dolup taşıyor. İstanbul'un, ülkemizin, hatta dünyanın dört bir yanından gelen Ehlibeyt dostları Huseyn'in Aşurası'nda, bu matemin en dolu ifade edildiği yerde buluşuyorlar. Gelemeyenler ise Kiev'den Bakü'ye, Tiflis'ten Kerkük'e kadar Türkçe konuşan milyonlar gibi ekranları başından bu muhteşem atmosferi paylaşıyorlar.

Halkalı'daki Aşura töreni, hem tiyatroda, hem de programda verilen mesajlar açısından dünyanın dikkatini çekiyor; milyonlar Peygamber'in Oğlu için gözyaşı döküyor.

Bu tören ülkemizde ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki fotoğraf sanatçılarının da ilgisini topluyor. Hatta burada çekilen fotoğraflar çeşitli yarışmalarda ödüller alıyor. Camiamızın fotoğraf sanatçısı Ercan Aydeniz'in Aşura çalışmaları ülkemizde ve Avrupa'da ödüller almıştı.

İşte bu özel fotoğrafları son birkaç yıldır sergi haline getiren Zeynebiye Proje Merkezi üyeleri, yine Zeynebiye'de "Aşura Fotoğrafları Sergisi" düzenliyor.

1 Muharrem'den 16 Muharrem'e kadar açık tutulan sergide, Kerbela matemini ölümsüzleştiren kareler katılımcılara sunulacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.