Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Â'rafi Zeynebiye'yi Ziyaret Etti (Foto)

Zeynebiye ziyaretine Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi inşaatını gezerek başlayan Ayetullah Ali Rıza Â'rafi, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüştü. 

05 Aralık 2009
Ayetullah Â'rafi Zeynebiye'yi Ziyaret Etti (Foto)

Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Rektörü Ayetullah Ali Rıza Â'rafi Zeynebiye'yi ziyaret etti. Zeynebiye ziyaretine Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi inşaatını gezerek başlayan Â'rafi ve beraberindeki heyeti, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan ve Ehlibeyt alimleri karşıladı. Proje ve inşaatın durumu hakkında bilgi alan Â'rafi daha sonra Zeynebiye Derneği'ne geçerek burada Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüştü.

Akşam namazını Zeynebiye'de kılan Â'rafi, namazın ardından Zeynebiyelilere hitap ettiği konuşmasında şunları söyledi:

Allah'a şükürler olsun ki, böylesine büyük bir günde, sizin aranızda olmayı bana nasip etti. Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun. İran halkının, ulemasının ve rehberinin selamlarını sizlere arz ediyorum. Buradaki gayretli çalışmalardan ve büyük kültür merkezi projesinden dolayı başta sayın Ş. Selahattin Özgündüz ve Ş. Hamit Turan olmak üzere siz Zeynebiyelilere teşekkür ediyorum.

Bugün Gadir Hum Bayramı. Biz İmam ALi'nin şiaları olmakla iftihar ediyoruz. Hz. Emiril Müminin, Rasulullah'ın ashabı arasında her açıdan bir numaraydı. O'nun en iyi öğrencisiydi. Biz iftihar etmekteyiz ki, imamımız Emiril Müminin, insanoğlunun önünü açacak ilme ve irfana sahipti. Emirel Müminin, ibadet ve kullukta da en öndeydi. O'nun yakarış ve duaları günümüze kadar gelmiştir. O, on üç yaşından şehadetine kadar, Rasulullah'a ve İslam'a hizmet etmiştir.

Bu önemli günde, birkaç önemli noktayı gençlere hatırlatmak istiyorum. Gençlerimiz, İmam Ali'nin ilminden faydalanmalı, Nehcül Belaga'yı okumalı. O kitap, Müslümanlara ve insanlara yol gösteren bir kitaptır, faydalanmalıyız.

Müslümanların, her kesimiyle birlik içinde yaşamayı, Emirel Müminin öğretmiştir bize. Günümüzde bütün İslam Alemi birliğe muhtaçtır.

Gençlerimize sahip çıkalım. Onlara İslam'ı ve fıkhımızı öğretelim. Bu konuda alimlerin yükü ağırdır. Bu ağır yükü paylaşmak için, Merecei Taklit ile de iletişim içinde olmalıyız.

Allah'a hamd olsun ki, Türk halkı inançlı bir halk; buradaki Ehlibeyt dostları da inançlarına bağlı insanlar. Bu birlik nedeniyle, Türkiye Devleti'ni, halkını ve bu ülkedeki Ehlibeyt dostlarını tebrik ediyorum. Bu büyük bayram, hepimize tekrar kutlu olsun.

Zeynebiye'den sıcak ilgiyle ayrılan Â'rafi, değerli liderimiz Özgündüz ile birlikte, Gadir Hum Bayramı programına katılmak üzere Bağcılar İmam Ali Camii'ne geçti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.