Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Batılılar Hala Ortaçağ'da Yaşıyor

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, cuma hutbesinde İsviçre'deki minare yasağına sert tepki göstererek Batı'nın gerçek yüzünün ortaya çıktığını söyledi. 

05 Aralık 2009
Batılılar Hala Ortaçağ'da Yaşıyor

Değerli liderimiz, Zeynebiye Camii'ndeki cuma hutbesinin ikinci kısmını İsviçre'deki minare referandumuyla alınan yasağa ayırdı. Özgürlüklerden dem vuran Batı'nın beyninde Ortaçağ zihniyetinin yattığını belirten Özgündüz, şunları söyledi:

"Minare referandumu, Batı hayranlarının, "Batı'da özgürlük var" diyenlerin bu argümanını elinden aldı; onları utandırdı. İsviçre, ülkemizdeki Batı borazanlarının yüzünü kızarttı.

1400 senedir içimizde, her çağda kiliseleriniz yaşadı. Osmanlı'nın ilk dönemlerinden son dönemlerine, bu ülkede ve hakimiyetimiz altındaki milyonlarca kilometrekarelik alanda biz kilisenin haçıyla oynamadık. Hatta Hristiyan halkların inançlarını özgür yaşayabilmeleri için onları baronlardan Papalardan koruduk.  Siz, 21. yüzyılda, özgürlük havarisi kesilmişken, minaremiz niye gözünüze batıyor?!

Bu densizlik sokaktaki üç beş kişinin yaptığı bir şey değil; ülkedeki bir referandumun sonucudur. Tolerans, cahil halka sunulacak bir şey değildir. Yarın, ömrünü Avrupa'ya vermiş, Avrupa ekonomisine katkı yapmış insanların Avrupa'dan sürülmesi için referandum yapsanız, daha çok oy çıkar; işsizlik azalsın diye. Ama bunu sunamazsınız. Avrupa'nın yerlisi Müslümanları (Bulgaristan, Batı Trakya, Bosna, Kosova, Arnavutluk vs)  Avrupa'dan atacağız, deseniz ve bunu referanduma sunsanız, buna da oy çıkar. Ama bunu yapabilir misiniz? Buna hakkınız var mı? Biz de, İslam ülkesinde ne kilisesi, ne haçı, kaldıralım hepsini, desek olur mu?

Medeniyetler ittifakının konuşulduğu, uygarlıklar arası diyalogların oluşturulmaya çalışıldığı dönemde ortaya çıkan bu durum, sizin hala Ortaçağ'da yaşadığınızı göstermiştir. Siz, gücün verdiği özgüvenle özgürlüklerden dem vuruyorsunuz ama beyninizin arkasında Ortaçağ zihniyeti yatıyor. Bizi kandıramazsınız artık!"

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.