Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi İnşaatında Son Durum (Foto)

Türkiyeli Caferilerin hayallerini süsleyen projenin inşaatıyla ilgili son gelişmeleri Zeynebiye Camii Dernek Başkanı Hasan Salman Zeynebiye.com'a anlattı. 

20 Kasım 2009
Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi İnşaatında Son Durum (Foto)

Zeynebiye.com: Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin temeli, 9 Ağustos'ta muhteşem bir törenle atıldı. İlk haftalarda inşaat hızla ilerlerken, şimdilerde bir yavaşlama yaşanıyor sanki. Hatta bize gelen maillerde yoksa durdu mu, diye endişe içinde olan insanlarımız var. Tam olarak inşaatın durumu nedir?

Hasan Salman: İnşaatımızda durma sözkonusu değil, ama bir yavaşlama ne yazık ki var. Bunun da sebebini şöyle izah edeyim. Büyükşehir belediyemiz, beton ve demir konusunda bize yardımcı olacaktı. Görüşmelerde demir konusu öne alındı, biz de gelecek demiri bekliyoruz. Demire ayrıca para harcayamıyoruz. Dolayısıyla beklemek durumdayız. Bu yüzden bir yavaşlama oldu. Kısıtlı imkanlarla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Derneğimiz şimdiden eksiye indi; 450 bin TL borclu olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Zeynebiye.com: Yardımlar beklediğiniz şekilde geliyor mu? Yurtdışından yardım geldi mi?

Hasan Salman: Yardımlar geliyor, ancak insanlarımız vaatlerini genelde 24 aya yaymış durumda. Bazı vaatlerde de belirsizlik var. İki yıla yayılmış vaatler bizi zorluyor. İnsanlarımızdan bu konuda biraz daha gayret bekliyoruz. Yurtdışından kayda değer bi yardım göremedik.

Zeynebiye.com: İnsanlarımızdan beklentileriniz nelerdir?

Hasan Salman: İnsanlarımızdan ricamız her söylenen söze hemen inanmasınlar. Hertürlü sorularını, kafalarına takılan noktaları derneğimize sorabilirler, inşaat ile ilgili hertürlü bilgiyi alabilirler. Bazı kulaktan dolma sözler, diyalog halinde olduğumuz resmi kurumlarla sorunlar yaratıyor. Bizim tüm çalışmalarımız şeffaf. Derneğimizin çaybahçesine yerleştirdiğimiz Bağış ekranında tüm hesaplar ortada; sürekli güncellenen bu ekrandan dileyen herkes sağlıklı bilgiyi elde edebilir, gelişmeleri takib edebilir.

Zeynebiye Camii Derneği olarak yönetici arkadaşlarımla kendi işlerimizden ödün vererek, fedakarlıklar yaparak çalışıyoruz. Bu gayretlerimiz devam edecek. Kimsenin şüphesi olmasın, bu büyük proje Allah'ın izniyle en kısa sürede tamamlanacak.

 

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi inşaatının son hali (20.11.2009)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.