Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BİR'iz Belgeseli Muharrem Ayında TRT'de (Foto)

17 Aralık'ta yayınlanacak belgesel için çalışmalarına başlayan TRT ekibi, değerli liderimiz Selahattin Özgündüz ile Aşura ve Kerbela olayı hakkında söyleşi yaptı.  

16 Kasım 2009
BİR'iz Belgeseli Muharrem Ayında TRT'de (Foto)

TRT1'de Muharrem ayının başlangıcında 17 Aralık'tan itibaren 12 bölüm olarak yayınlanacak

"BİR'iz" adlı belgesel program için TRT ekibi, bugün Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile söyleşi yaptı.

Toplumun geniş kesimlerine hitap etme amacı taşıdıklarını belirten TRT ekibi, Kerbela acısının çok büyük bir acı olduğunun farkında olduklarını, bu belgeselde Ehlisünnet ve Şia, Alevi/Caferiler açısından Kerbela'yı anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Belgeselde şu konular işlenecek; Kerbela olayı, Ehlibeyt kimdir, Emevilerin İmam Ali'ye düşmanlıklarının altında yatan sebepler, İmam Hasan'ın Muaviye ile barışının sebepleri, İmam Hüseyin bile bile Kufe'ye gitmesi, İslam alemi için Hz.Zeynep'in önemi, Ehlibeyt soyunun devam ettirilmesi, Kerbela olayı nelere yol açtı, İmam Mehdi inanışı, Muharrem ayının anlamı, matem şekli, Aşura'nın önemi.

Hatırlanacağı gibi TRT'de Muharrem açılımı 2007 yılında çekilen "Her Yer Kerbela" adlı belgeselle başlamış, 2008'de de "Acıyı Bal Eylemek" ile devam etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.