Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Cevad (as) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Dokuzuncu imamımız, İmam Cevad (as) şehadet yıldönümünde Zeynebiye'de düzenlenen programda anıldı. 

15 Kasım 2009
İmam Cevad (as) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Küçük yaşlarda imamet mertebesine yükselen İmam Cevad (as) 25 yaşına kadar Memun'un, sonra da Mutasım'ın kontrolü altında yaşadı. Ancak yine de Kum, Kufe gibi çeşitli yerlerdeki Şiaları ile gizli irtibatını kesmemişti. Bunu fark eden Mutasım, İmam'a karşı olan korkusunundan dolayı O'nu hanımı aracılığu ile zehirletti ve İmam bu zehirlenme sonucu şehadete ulaştı. İmam Cevad (as)'ın kabri Irak Kazimiye'de bulunuyor.

İmam'ın şehadet yıldönümünde, Ehlibeyt dostları Zeynebiye'de eza meclisi düzenledi. Akşam namazının ardından Zeynebiye'de düzenlenen programda konuşan Ş. Yusuf Tazegün İmam Cevad (as)'ın faziletlerini anlatarak şunları söyledi:

"Allah'ın hoşuna giden en önemli ve en güzel amellerin başlıcası insanlara hizmet, düşkün ve yoksullara yardım etmektir. İmam Cevad (as) da ömrünü bu ideale adamıştı. O, sürekli düşkün ve yoksulların yardımcısıydı. İmam Ali (as) da fakirlere yardım için hilafeti kabul etmişti. İmam Ali hilafet konusunda şöyle buyurmuştu: 'Allah'ın, zalimin doyup zulmetmemesi, mazlumun aç kalmaması hakkında sözü olmasaydı hilafet devesinin yularını sırtına atardım.' O hiçbir zaman tok olarak uyumadı, sebebini soranlara "Ben nasıl doya doya yemek yiyebilirim ki, Hicaz'da yahut Yemen'de yoksullar vardır. Günler geçtmiştir ki, tokluk nedir görmemişlerdir. Gecemi karnı tok olarak nasıl gündüz edebilirim ki, çevremde aç karınlar, yanmış, susuzluktan bunalmış ciğerler vardır."

Tazegün'ün konuşmasının ardından Zeynebiye destelerinin sinezanına İmam Cevad dostları eşlik etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.