Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İFA Spor, Radikal Gazetesi'nde

Radikal Gazetesi 5 Kasım Perşembe günü spor sayfasında camiamızın kulübü İFA Spor'u konu etti. 

05 Kasım 2009
İFA Spor, Radikal Gazetesi'nde

'Aras'ın Hazar'a aktığı gibi akacağız...' başlığıyla verilen haberde şu ifadeler yer aldı:

İstanbul Süper Amatör Küme takımlarından İfaspor, Iğdır kökenli vatandaşların, barış ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi vazifesinin ifa edilmesi için kurulan bir kulüp.
Futbolun yanında bir dönem karate branşında faaliyet gösteren İfaspor’un logosundaki yumruk, birlik ve beraberliği simgeliyor.

Telefonla İstanbul amatör camiasından kimi arasam, yarısı hasta. E hafta sonu herkes yağmur yedi... İnsanlar iyileşir ancak bazı sahalar yağışı kaldırmıyor ve futbol oynanamaz hale geliyor. Bugün bu konuya değindik. Baş konuğumuzsa İstanbul futbolunun güzide kulüplerinden İfaspor. Herkes bu kulübün isminin anlamını merak ediyordu, bu soruya yanıt bulduk...

70’lerin sonu, 80’lerin başı... Türkiye’de siyasal ve toplumsal hayatta çalkantılar ve istikrarsızlıklar var. Birçok genç bu dönemde hayatını kaybediyor veya kayıplara karışıyor. Rüstem Atam öncülüğünde ülkesini, toprağını çok seven bir grup insan, milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi noktasında kafa yorar ve genç nesillerin kötü alışkanlıklar edinmemeleri, siyasi kargaşada kaybolup gitmemeleri için İstanbul-Halkalı’da bir futbol kulübü kurar, adını da ‘İfaspor’ koyarlar. İfa ne bir kısaltma ne de bir kodlama. Spordan beklenen barış ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi vazifesinin ifa edilmesi anlamını taşıyor. İfaspor camiası o gün bu gündür bu amaç için çaba sarf etmekte, emek harcamakta.
Kulübün renkleri kırmızı, beyaz ve yeşil. Kırmızı ve beyaz Türk bayrağının renklerini, yeşilse kulübün kurucularının ve o bölgede yaşayan birçok insanın geldikleri coğrafyanın yeşilini, yani Yeşil Iğdır’ın rengini temsil esiyor. Kulüp 1988’de federe olur ve o günden bu yana kesintisiz resmi olarak faaliyetlerine devam eder.
1999 yılına kadar futbolun yanı sıra karate branşında da faaliyet gösteren İfa’nın karatecileri müsabakalarda önemli dereceler elde ederek uluslararası turnuvalara katıldılar, Milli Takım kadrosunda yer alıp Türkiye’yi temsil ettiler. Ancak 1999 depreminde kulüp lokali ve spor salonun zarar görmesi üzerin karate faaliyetlerine ara verildi. Bugün hâlâ karate milli takımında İfa’nın yetiştirdiği sporcular mevcut.

Tribünde küfür yok
İfa Spor Kulübü, doksanlı yıllarda tesisleşme projelerine ağırlık verdi. Önce halı saha ve toprak saha tesislerini inşa eden İfa, 2007’de tribünlerine ve çim sahaya kavuştu.
Kırmızı-Yeşilliler, birçok profesyonel kulüpte bile olmayan geniş bir taraftar kitlesine sahip. Özellikle Halkalı, Zeynebiye bölgesinin insanları takımlarına sahip çıkıyor ve destekliyor. İfa-sporlu yöneticilerin en büyük övünç kaynağıysa ne kadar ateşli olsalar da tribünlerinde asla küfür olmaması. Bu konuda birçok yayın organında övgü almışlar. Yani hem büyük bir taraftar kitlesi, hem de temiz bir taraftar kitlesi...,
Tam bir memleket sevdalısı olan İfa spor kulübü başkanı Vedat Çağlar, ‘temiz gençlik, temiz toplum’ diye ve bu amaca hizmet etmenin bilincinde olan bir yönetici. Dünyada büyük ekonomik krizin yaşandığı bir zamanda iki dönemdir başkanlık vazifesini yürüterek zor bir görev üstlenen Vedat Çağlar, kısa zamanda İfa’nın büyük yol kat edeceğine inanıyor.
İstanbul Süper Amatör Küme 3. Grup’ta sezona kötü başlayan İfa’nın, kısa süre içerisinde toparlanacağına inancı sonsuz. Başkan Vedat Çağlar, önümüzdeki maçlar için, “Aras nehrinin Hazar’a akışı gibi akacağız rakip kalelere” diyor.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=962757&Date=5.11.2009&CategoryID=103

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.