Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fransa: İran ve İsrail, Koşar Adım Çatışmaya Gidiyor

Fransa Dışişleri Bakanı, batılı ülkelerin İran'la diyaloga girmesinin sebebini, İsrail'in saldırısını engellemeyi hedeflediğini söyledi. 

27 Ekim 2009
Fransa: İran ve İsrail, Koşar Adım Çatışmaya Gidiyor

İsrail Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, İsrail'in İran'a saldırısını engellemek için, İran ile batılı ülkeler arasındaki nükleer krizin en kısa sürede çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Dünyanın önde gelen güçlerine seslene Kouchner, "İsrail, İran'a saldırmadan önce görüşmeleri çıkmazdan kurtarılmalıdır" dedi.

şe Daily Telegraph gazetesine konuşan Kouchner, İsrail'in nükleer silaha sahip bir İran'a tahammül edemeyeceğini belirterek "Biz, bunun farkındayız. İsrail, İran'ın elinde nükleer silahın olduğunu bildiği anda İran'a saldıracaktır" dedi.

İran'la var olan krizi, diyalog yoluyla aşmayı hedeflediklerini belirten Kouchner, aşılamaması halinde yeni ekonomik yaptırımların gündeme geleceğini söyledi.

Kouchner, İsrail ve İran'ın koşar adım bir çatışmaya doğru gittiğini söyledi.

İsra Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.