Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Merve?nin Katili Yargılanıyor

Merve Şirbini'yi öldüren Rus asıllı Alman katilin yargılanmasına başlandı. 

26 Ekim 2009
Merve?nin Katili Yargılanıyor

Merve el Şirbini'yi öldüren Rus asıllı Alman katilin yargılanmasına başlandı. Dresden 1. Eyalet Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, 50 dakika gecikmeyle başladı.
Mahkemede ilk olarak cinayete kurban giden Merve el-Şirbini'nin kocası Elvi Ali Okaz dinlendi.

Aralarında saldırı yapılan mahkemenin yargıcı da bulunan 24 kişinin tanık olarak dinleneceği duruşmaların 10 gün sürmesi bekleniyor.

Rus kökenli Alman vatandaşı Alex W. dört ay önce Almanya'nın doğu şehirlerinden Dresden'de Mısırlı Müslüman Merve el-Şirbini'yi üç yaşındaki çocuğunun ve kocasının gözü önünde, mahkeme salonunda 18 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü.

Cinayetin işlendiği gün üç aylık hamile olan Merve Şirbini'nin katledildiği salonda hiçbir güvenlik önlemi alınmazken, şimdi katilin yargılanacağı mahkemede, Loşringer Strasse'de olağanüstü yüksek güvenlik önlemleri alındı. Mahkeme binası çevresindeki caddeler trafiğe kapandı. Mahkemeye girmek isteyenler metal dedektörlerin kullanıldığı 3 kontrol noktasından geçiyorlar. Güvenliği sağlamak için 200 polis görev başında.

Katil Alex W. dört ay önce, Merve hanıma hakaret davasından yargılanmak üzere geldiği mahkemede sırt çantasından çıkardığı bıçakla hem Merve el Şirbini'yi 18 yerinden bıçaklamış hem de hanımını korumaya çalışan kocası Elvi Ali Okaz'ı da bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Mahkemede bulunan görevlilerden hiçbiri saldırıya engel olmazken, diğer salonlardan birinden yardıma çağrılan bir güvenlik görevlisi silahını çekerek, saldırgan yerine saldırıya uğrayan Ali Okaz'ı vurmuştu.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.