Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Arınç'tan "Ayrılık"a Savunma

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Telaviv rejiminin TRT'de yayımlanan "Ayrılık" dizisine yönelik tepkisini değerlendirdi.  

17 Ekim 2009
Arınç'tan

TRT'nin kamu yayıncılığı yapan bir kuruluş olduğunu ancak İsrailli yetkililerin ifade ettiği gibi bir "devlet televizyonu" olmadığını ifade eden Arınç, Türkiye'de çok şeylerin değiştiğini belirtti.

TRT özerk bir kuruluş diyen Arınç, Televizyon yayıncılığında pek çok dizi, pek çok tanıtım, pek çok müzik ve eğlence programı olabilir. Bunların bir kısmını TRT kendi imkânlarıyla yapar, bir kısmını da yapımcı kuruluşlardan satın alır. İnceleyebildiğim kadarıyla Ayrılık dizisi de bir özel kuruluşa yaptırılmış ve ilk gösterime de geçtiğimiz Salı günü başlamış. özellikle bu dizi, Filistin-İsrail arasında geçtiği bilinen, artık dünyada hiç kimsenin görmezden geldiği, duymazdan geldiği bir konu üzerinde yoğunlaşmıyor. Bu aynı zamanda bir aşk dizisi. En az 13 bölüm olur bu diziler. Devam etmesi düşünülürse ikinci bir 13 bölüm olarak çekilir. Daha başındayız ve bölümler ilerledikçe çekim yapılacak" diye konuştu.
insani olaylar bu dizi içinde konu edindiğini belirten Bülent Arınç Filistin'de geçtiği konu edilen bir iki bölüm dışında, farklı mekanlarda, farklı ülkelerde çekilmek üzere senaryolaştırılmış" diye konuştu.

Biz elbette Filistin'de meydana gelen olaylara büyük üzüntüyle bakıyoruz. Gazze'de, Ramallah'ta ve diğer bölgelerde çocuğu kucağında ölen insanlar, bizi ilgilendiriyor. Lübnan'dakiler bombalandığı zaman, bu bombalar sanki başımıza yağmış gibi bundan üzüntü duyuyoruz diyen devlet başkanı Bülent Arınç Bunlar dünyanın gerçekleri, bu gerçekler bütün dünyanı n televizyonlarında, sinemalarda, bazen sinema, bazen dizi oluyor. Gerçeğe ne kadar yakınsa da o kadar ilgi topluyor. Ama bunların yayınlanması diyelim ki ABD ile Vietnam arasındaki savaşın, yıllarca filmlere konu olması, Hitler'in Yahudilere karşı uyguladığı soykırımın yıllarca tiyatrolarda ve filmlerde senaryolaştırılmış olması, dünyada bilinen olaylardır. Kaldı ki bu Ayrılık dizisi, sonunda sevgiye, aşka dönüşecek olan, insanların, barış içinde, huzur içinde yaşaması ve buna duyulan özlem senaryo haline getirilen bir dizidir ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.