Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kerbela Cuma İmamı El Safii Zeynebiye'de (Foto)

2007'de Kerbela'daki türbelerin sancaklarını Zeynebiye'ye getiren Hz.Ebulfazl Abbas Türbesi Müdürü ve Kerbela Cuma imamı El Safii, Zeynebiyelilerin misafiri oldu. 

06 Ekim 2009
Kerbela Cuma İmamı El Safii Zeynebiye'de (Foto)

Zeynebiye'yi daha önce de defalarca ziyaret eden Hz.Ebulfazl Abbas Türbesi Müdürü ve Kerbela Cuma imamı El Safii, 2007 yılında Hz.Zeyneb'i anma merasimine katılarak yanında getirdiği Hz. Hüseyin ve Hz. Ebulfazl Abbas türbelerinin kubbesinde dalgalanan sancakları Zeynebiyelilere hediye etmişti.

El Safii akşam namazını Zeynebiye'de kılarak Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turan, Zeynebiye Derneği yöneticileri ve Ehlibeyt alimleri ile görüştü.

Zeynebiye'de akşam namazı Kerbela Cuma imamı El Saffi, yatsı namazı ise değerli liderimiz Özgündüz'ün imamlığında kılındı. Namazın ardından Kerbela'dan gelen misafire şahsı ve Zeynebiye adına hoşgeldin diyen Özgündüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kerbela'dan, şehitlerimizin yanından gelen misafirimiz var bugün. Allah Irak'ı işgalden terör belasından kurtarsın. Allah, taklit merciilerimizi, alimlerimizi ve tüm kardeşlerimizi korusun. Değerli dostumuz El Safii'nin bu yorgun ve sıkıntılı anda ziyareti bizleri sevindirdi."

Özgündüz'ün konuşmasının ardından Zeynebiyelilere hitaben bir konuşma yapan  Hz.Ebulfazl Abbas Türbesi Müdürü ve Kerbela Cuma imamı Hüccet'ül İslam vel Müslimin El Safii "Başta değerli alimimiz Ş. Selahaatin'e tüm Zeynebiyelilere selam ve sagılarımı sunarım. Bundan iki yıl önce bu değerli toplumu ziyaret etmiştim. O zamandan bu gün sizin desteğinizi sürekli hissettik. Irak'a döndüğümde Necef ve Kerbela'da sizin bilincinizi ve güzelliklerinizi anlattım. O mübarek kubbelerin altında sizler için dua ettik. Allah, sizlere  bu dünyada Ehlibeyt (as)'ın ziyaretini, ahirette şefaatini nasip etsin. Alimlerinizden istifade edin. İmam Caferi Sadık (as) zamanında Kufe Mescidi'nde 4 bin kişi ders alıyordu. Siz de alimlerinize sorular sorun, ilminizi artırın." dedi.

Sözlerinin sonunda Zeynebiyelilere, sıkıntılarımızdan çabuk zamanda kurtulmamız için bize çok dua edin diyen El Safii, namazın ardından Zeynebiyelilerle görüştü.

 

 

Seyyid Ahmed Safii Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi İnşaatını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.