Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bilge Toplum Oluşturmanın Yolu Eğitimden Geçer

Değerli liderimiz Özgündüz, cuma hutbesinin birinci bölümünü eğitime ayırarak, ilim ve ahlakla donanmış nesiller için eğitime yönelik çalışmaların desteklenmesini istedi. 

25 Eylul 2009
Bilge Toplum Oluşturmanın Yolu Eğitimden Geçer

Halkalı Zeynebiye Camii'ndeki cuma hutbesinde binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İlköğretim Haftası münasebetiyle hutbesinin birinci kısmını eğitime ayırdı. Ülkemizin her alanda yetişmiş kişilere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özgündüz, bu konuda üzerimize düşeni yapmazsak, ilim ve teknoloji sahiplerinin kölesi oluruz, dedi. Değerli liderimiz sözlerini şöyle devam ettirdi:

"İlim ve ahlakın birarada olması çok büyük bir nimettir. O yüzdendir ki, sevgili Peygamber Efendimiz, ilim ve takvada en üstün olduğuundan alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Takvasız bilgi, insanları felaketlere sürükler. Günümüzde ekolojik dengeler bozuluyor, yer altı ve yer üstü zenginlikleri hoyratça yok ediliyor. Hava kirli, su kirli... Vahşi kapitalizmin elindeki ahlaktan  yoksun bilgi bunları getiriyor. Peki, ne yapmalıyız? Okumalıyız, okutmalıyız. İlim yarışını kazananlar takvalıların dünyaya faydasını göstermelidir.  

Sevgili gençler; sizden iki kuşak önce baba ve dedelerinizin döneminde okuma imkanı bulamazdı kimse. Ülke ve aile ekonomisi buna müsait değildi. Ama bugün aileleriniz sizleri okutmak için hertürlü fedakarlıkta bulunuyor. Sen, ilim tahsil etmek yerine başka işlerle meşgul olursan ailene ve toplumuna ihanet etmiş olursun. Sen okuyasın diye yapılanların karşılığında ailenin beklentisi olan başarı belgelerini getirerek vefa borcunu ödemelisin."

Geçtiğimiz çarşamba günü Halkalı Mehmet Akif Ersoy Lisesi yönetiminin yaptığı ziyarete de değinen Özgündüz, "Lisemizin idari heyeti bizleri onurlandırdı. Okulun durumunun eskiye nazaran daha iyi olduğunu belirttiler. Daha iyi olması için desteklerimizi bekliyorlar. Öğretmenlerimizin çocuklarımız için gayret gösterdiklerini gördüm, teşekkür ettim. Siz de eğitime yönelik çalışmalara katkı yapın ki, hedeflediğimiz bilge toplum seviyesine ulaşalım." dedi.

Gençlerimizin başarılarını görmek isterim, kavgalarını değil, diyen Özgündüz birinci hutbeyi tamamlarken, gençlere şu önemli hatırlatmaları yaptı:

Birliğimizin, gücümüzün rehaveti sizi amaçtan saptırmasın, başka şeylere yöneltmesin. Eğitim saatlerinde eğitimle meşgul olun. İlim için okuyan o öğrencinin ayaklarının altına melekler kanatlarını serer. Çünkü toplumu koruyacak olanlar onlardır. Allah bu idealle okuyanlara yardım etsin. Okuyup gelenlere de saygı gösterin. Din adamlarına gösterdiğiniz saygı kadar saygı gösterin. Evladını okutan ana babalara Allah yardım etsin!"

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.