Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Caferi: Amerika Irak'tan Derhal Çekilmelidir

Irak eski başbakanı İbrahim Caferî: Amerika Irak?tan derhal çekilmeli! 

21 Eylul 2009
Caferi: Amerika Irak'tan Derhal Çekilmelidir

Irak eski başbakanı İbrahim Caferi, Amerika’nın, Irak’ı işgale bir an önce son vermesini ve demokrasi oyunları bahanesiyle işgal ettiği Irak’ı derhal terk etmesini istedi.


Irak eski başbakanı İbrahim Caferi Irak'taki yabancı güçlerin, uzun değil, kısa vadede bile Irak'ta kalmalarının, Irak’ın çıkarlarına ters düştüğünü vurguladı. El Alem televizyonunda bir programa katılan Irak eski başbakanı İbrahim Caferî, Irak'taki yabancı güçlerin varlığı, ülkenin güvenlik birimlerinin uluslar arası standartlarda olmasının önünde engel oluşturacağının altını çizerek "Irak güvenlik birimlerinde ivedilikle iyileştirilmeye ve yeniden yapılandırılmaya gidilmeli, Irak güvenlik güçlerinin kabiliyet ve etkinliklerinin arttırılması, yabancı güçlerin varlığına son verilmelidir!" dedi. Caferî Arap ülkelerinin Irak yönetimine karşı izledikleri siyaseti eleştirerek, " Arap ülkelerinin, Arap halklarını desteklemekten başka çareleri yok. Kendi aralarındaki siyasi ihtilafları bir kenara bırakmalı ve kendi sorunlarını kendileri çözmelidir” uyarısında bulundu.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.