Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Selden Kurtarılan Mallar Sahiplerine Teslim Edildi

Geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinde yaşanan olumsuz görüntüleri cuma hutbesine taşıyan değerli liderimizin çağrısı üzerine selden kurtarılan mallar basının gözü önünde sahiplerine teslim edildi. 

15 Eylul 2009
Selden Kurtarılan Mallar Sahiplerine Teslim Edildi

 15 Eylül Salı günü, Zeynebiye Selden Kurtarılan Malları İade Etme Komisyonu'nca düzenlenen basın toplantısında selden kurtarılan eşyalar sahiplerine teslim edildi. Camiamız üzerine düşeni yerine getirmiş oldu.

Bu konuyla ilgili haber basına bu şekilde yansıdı:

Türkiye Caferileri’nin lideri Selahattin Özgündüz’ün, “Herkes sel sularının getirdiği eşyaları teslim etsin.” talimatını dikkate alan Halkalı’daki Caferiler, sel suları arasından aldıkları malları iade etti.

Ayamama deresinde sel sularının sürüklediği eşyaların bir miktarı sahiplerine teslim edildi. Türkiye Caferileri’nin lideri Selahattin Özgündüz’ün, “Herkes sel sularının getirdiği eşyaları teslim etsin.” talimatını dikkate alan Halkalı’daki Caferiler, sel suları arasından aldıkları malları iade etti.

Selde yağma yapan bazı Azeri Türkleri aldıkları malları Halkalı Zeynebiye Camii yanındaki bir derneğe getirdi. Burada toplanan ve çoğunluğu mutfak araç ve gereçleri olan ürünler bir kamyonete yüklenerek mal sahiplerine teslim edildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Zeynebiye Cami İmamı Hamit Turan, “Yağma yapanlardan bir kişinin televizyonlara çıkarak ‘Ben Azeriyim istediğim alırım. İstersem buraya bin kişi dökerim’ şeklinde konuşması üzerine çok rencide olduk.” diye konuştu. Yağmacıların bir topluluğa veya bir cemaate mal edilemeyeceği ifade eden Turan, “Liderimiz Selahattin Özgündüz geçen Cuma hutbesinde selde yağma yapanların aldığı malları götürüp iade etmesini istedi. Bunun üzerine bazı vatandaşlarımız aldıkları malları sahiplerine geri götürdü.

Bazıları da buraya getirdi bizde buradan sahiplerine vereceğiz” dedi. Ellerinde yağma malı olanlara da seslenen Turan “Ya bu köprüde verirsiniz ya da öteki köprüde, başkasının malını izinsiz almanın insanlıkta da dinimiz de yeri yoktur. Bunu iyi düşünsünler.” Şeklinde konuştu.

Hamit Turan’ın konuşmasının ardından yağmacılardan toplanan malların bir bölümü, kamyonete yüklenerek sahiplerine gönderildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.