Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD: Gelecek Yaz Irak?tan Çekiliyoruz

Amerika?nın Irak Büyükelçisi Christopher Hill, Amerikan askerlerinin gelecek yılın ağustos ayında Irak?tan çekileceğini açıkladı.  

12 Eylul 2009
ABD: Gelecek Yaz Irak?tan Çekiliyoruz

Amerika’nın farsça yayın kuruluşu Radyo Ferda’nın haberine göre ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Christopher Hill, Amerikan Temsilciler Meclisi Dış politika Komisyonda yaptığı konuşmada önceden planlandığı şekilde Amerikan askerlerinin önümüzdeki yılın ağustos ayında Irak’tan çekileceğini söyledi.


Önümüzdeki 12 ayın Irak’ın güvenlik, diplomatik ilişkiler ve siyasi alandaki kazanımları açısından son derece önemli olduğunu belirten Hill, geçen ay bazı bakanlıklara düzenlenen saldırı olaylarında da görüldüğü gibi ırak’taki şiddet olaylarının artık Irak’ı eski mezhep çatışmaları içerisine sürükleyemeyeceğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama göreve başlamadan bir süre önce Amerikan askerlerinin 2010 yılı ağustos ayına kadar Irak’tan çekileceğini söylemişti.

 
Irakhaber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.