Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Safi Gülpaygani'den Kadir Gecesinin Hikmetleri

Ayetullah Safi Gülpaygani, Kadir gecesinin hikmetleriyle ilgili olarak "Eğer bunca kadir ve kıymete sahip bu gecenin hikmetleri bilinseydi, insanların çoğu sadece bu gece ibadet etmekle yetinirler ve başka geceler için dua ve ibadete gerek duymazlardı" dedi. 

12 Eylul 2009
Ayetullah Safi Gülpaygani'den Kadir Gecesinin Hikmetleri

Kum kentinin büyük âlimlerinden Ayetullah Safi Gülpaygani "Yüksek ahlak ve terbiye mektebi Ramazan" adlı kitabında mübarek Kadir gecesinin hangi gece olduğu konusunda görüş ayrılığı olduğuna değinirken "Çok geçerli rivayetlere göre, "Kadir gecesi" aslında mübarek Ramazan ayının "19'u", "21'i" ve "23'ü" dışında değil. Ve muhtemelen "Cuhni rivayeti" gibi geçerli rivayetlerde kaydedildiği gibi Kadir gecesi büyük ihtimalle bu ayın 23. gecesinde" dedi.

Ayetullah Safi Gülpaygani daha sonra "Kadir gecesinin kesin olarak belli olmayışında mutlaka hikmetler gizlidir. Müslümanların bu mübarek ayın her gecesini dua, ibadet ve Kuran okumakla geçirmeleri, özellikle de bu 3 gecenin, sahura kadar uyumadan ibadet, tövbe ve istiğfarla geçirmeleri buyrulduğuna göre bunda nice hayırların gizli olduğu bilinmelidir" diye vurguladı.

Ayetullah Safi Gülpaygani daha sonra Kadir gecesini hikmetleriyle ilgili olarak şöyle dedi: "Eğer bunca kadir ve kıymete sahip bu gecenin hikmetleri bilinseydi, insanların çoğu sadece bu gece ibadet etmekle yetinirler ve başka geceler için dua ve ibadete gerek duymazlardı."

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.